Borçka İyi Parti İlçe Başkanı Recep Çırak, 14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde istenilen sonuca ulaşamadıklarını belirtti. 14 Mayıs seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulunan Çırak şu sözleri dile getirdi:

“14 Mayıs’ta iki türlü bir seçim geçirdik. Cumhurbaşkanı ve milletvekilli seçimini yapmak üzere halkımız sandığa gitti. Biz İyi Parti ailesi olarak gerek mitinglerde gerek tek tek ev ziyaretleri, köy ziyaretleri düzenleyerek vatandaşların dertlerini dinledik.  Alternatiflerimizi anlatmaya çalıştık. Bu anlamda vatandaşlarımızın teveccühünü kazandığımız kanaatindeyim.

Yönetimin ve vatandaşlarımızın yeniden parlamenter sisteme dönebilmesi için seçme seçilme hakkı olan her bireyin 14 Mayıs’ta sandığa gitmesi gerektiğini anlattık. İlçemiz katılım oranına baktığımızda %95 -96 civarında bir katılım sağlandığı görülmüştür. İktidar tarafından yürütülen ekonominin bu kadar kötü olmasına rağmen bu oran karşısında biz milletvekilliği temsilinde istediğimiz sonucu alamadık. Maalesef Türkiye geneli birçok yerde hemen hemen aynı durum söz konusu.

Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Bu konuya fazla girmek istemiyorum ama tüm medya kuruluşlarıyla, her türlü iktidar yanlısı TV kanalları vasıtasıyla partimize ve ittifakımıza karalama kampanyaları düzenlendi. Üzülerek ifade edeyim ki eli kanlı terör örgütleri ile bağlantılı gibi iftiralar Millet İttifakımızı ve İyi parti ailemizin üzerine atıldı. Bölgemizde katılım oranının yüksek olmasına karşın istediğimiz sonucu alamamızın en büyük sebeplerinden biri bu karalama kampanyalarıdır. Her türlü çirkin benzetmeler ve iftiralar seçmenimizin kafasını karıştırmıştır.''

28 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları sebebiyle sahada vatandaşlar ile bir araya geldiğini vurgulayarak, Borçka halkının 28 Mayıs'ta sandığa gidip oy kullanmaları dile getirerek,

“28 Mayıs’ta yapılacak olan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimine tüm vatandaşlarımızın sağduyu ile katılmasını temenni ediyorum. Katılımın yine yüksek oranda olacağı kanaatindeyim. Öncelikle ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakımızın adayına başarılar dilerim. Biz İyi parti ailesi olarak ittifaklarımızla istişare halinde yine sahada vatandaşlarımızla beraberiz.  Vatandaşımıza, yeniden parlamenter sistem, ekonomi, eğitim, sağlık ve güvenlik projelerimizi anlatmaya devam ederek 28 Mayıs’ta sandığa gidip oy kullanmalarını rica ediyoruz. Artık bir değişime ihtiyacımız olduğu görünüyor. Bu vesileyle cumhuriyetimizin ve parlamenter sistemimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı minnet ve rahmetle yad ederek ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası