Pazar’da geçen yıl hizmete giren Rize Artvin havaalanının ulaşım ihalesi Rize taksi esnafına verilmesini eleştiren Artvin Merkez Taksi Durağı Başkanı Dursun Usta, “Artvin’deki ticari taksici arkadaşlar Rize-Artvin havalimanına gidip kendi yolcularını alıp Artvin’e getiremiyorlar" dedi.

taksici (1)

"Refah payı verilmesi zorunlu" "Refah payı verilmesi zorunlu"

Artvin Merkez Taksi Durağı Başkanı Dursun Usta, Rize Artvin Havaalanında kendi yerlerinin olmasını istediklerini kaydederek, “Biz orada durak istemiyoruz hatta istemedik ve biz oradan tanımadığımız bilmediğimiz yolcuları da almak istemedik ve sadece bizi arayan tanıdık bildik yolcularımızı havalimanından alıp Artvin'e getirmek... İstanbul'dan taksiye binen benim yolcum beni arıyor 'beni alabilir misiniz' diye ama biz o kendi yolcumuzu bile alamıyoruz ve havalimanına giriş bile yapamıyoruz. Evet bu sorunu inşallah çözecekler ve gerekli yerlere söyledik ve gerekli yerlere müracaat ettik ama oradaki taksici arkadaşlar evet biz buraya gerekli bir aidat ödediğimiz için kusura bakmayın size burada yardımcı olamayacağız diyorlar. Onlar da haklı.

Ama şunu yapabilirler. Rize-Artvin Havalimanı'ndaki ihaleyi kaldırıp, bütün taksilere giriş ücreti koyarsalar… Mesela örnek vereceğim Artvin'den ticari taksi geldi kapıda gişemiz vardır ve makbuzunu alıp örneğin yüz lirasını alıp girip içerden havalimanından yolcusunu alır gider. Her giren taksiden yüz lira örnek olarak bir ücret alınırsa ve oradaki taksicilerden alınan kiranın daha fazlasını biriktireceklerini ve daha da kar edeceklerini tahmin edebiliyorum ama niye özellikle ilçeleri, illeri birbirine düşürdüler anlamış değilim.” diye konuştu.  

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası