Sandığın milletin onuru olduğunu belirten Çil, seçimin kritik olduğunu vurguladı.

Demokrat Parti İl Teşkilat Başkanı Hakan Çil, yayımladığı açıklamada iktidara dair eleştirilerini dile getirerek “Depremde yıkılmayan hastane yapamayan birilerine "asgari 1 yıl" verme lüksümüz yok.” Dedi. Demokrat Parti İl Teşkilat Başkanı Hakan Çil yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ülkeye 2018 ve 2019 yıllarında 8.6, 2020’de 8.1, 2021'de 7.7 milyar dolar kalkınma yardımı yapıp sayısı bilinmeyecek kadar çok mülteciye en az 40 milyar dolar harcamakla övünen hükümet, etrafa saçtığının zekatıyla depremin yaralarını sarabilir ama daha çadır dağıtmamış.

17 Ağustos Marmara depreminden sonra sırf Ak Parti iktidarının topladığı deprem vergisi 36,5 milyar dolar. Bu parayla 5 milyon vatandaşın barınabileceği sağlıklı ve güvenilir konut yapılabilirdi. Ama bu devasa kaynak, seçimlerde şov yapma fırsatı veren devasa projelere harcandı.

İktidarın görevi, devleti yönetmek, vatandaşa hizmet götürmek. Kentsel dönüşüm işini başaramadan elli tane Kanal İstanbul yapmışsın, kime ne fayda? Köylere yardım götüremiyorsun, uzaya astronot göndermekten bahsediyorsun. Rezalet. Kimse şov istemiyor.

Bu millet bu rezaleti daha fazla taşımaz, taşıyamaz. Depremde yıkılmayan hastane yapamayan birilerine "asgari 1 yıl" verme lüksümüz yok. Sandık bu milletin onurudur. Seçim, artık hayat memat meselesi.”

İstanbullu adaylığını açıkladı İstanbullu adaylığını açıkladı

Gülsen Başar

Editör: Haber Masası