Ardanuç belediyesi tarafından Aşık Efkari kültür Merkezinde 10 gün süren mesleki yeterlilik eğitimi düzenlendi. Eğitime katılanlar ücretsiz olarak mesleki yeterlilik belgesi aldılar.
5544 Sayılı Kanun kapsamında, Çalışma bakanlığınca yayınlanan tebliğinde yer alan, Tehlikeli ve çok tehlikeli meslek dallarında, Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu gelmişti.
Bu zorunluluktan dolayı Ardanuç Esnaf ve sanatkarlar derneği Başkanı Erdem Sarıçiçek'in yapmış olduğu çalışmalarla ilçede sanayi esnafına 10 gün süren bir eğitim düzenlendi. Yapılan eğitimler sonrasında Ardanuç sanayi esnafı ücretsiz bir şekilde Mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazandılar. İş kazalarının en asgariye indirmeye hatta sıfırlamaya çalışılan bu eğitimde ağır ve tehlikeli iş kollarında çalışan esnafın, kendini nasıl koruması gerektiği konusunda uzmanların verdiği eğitimlerle tehlikeli iş kollarında mesleki yeterlilik konusunda bilgilendirildiler. Ardanuç esnafının daha iyi noktalara gelmesi konusunda dernek olarak katkı sunmaya çalıştıklarını belirten Esnaflar Derneği Başkanı Erdem Sarıçiçek ,” Ardanuç esnafının herhangi bir mağduriyet yaşamadan bu belgelerin alınması için çaba harcadık ve başarılı da olduk. Simdi bu belgeleri elimize ulaşan Esnaf arkadaşların belgelerini dağıtmak için sanayi esnafıyla bir araya geldik. Diğer belgelerde gelince bu belgelerde esnafımıza ulaştıracağız. Şimdiden hayırlı olsun.” Dedi.
Esnaflar derneği başkanı belgeleri gelen sanayi esnafının Mesleki yeterlilik belgelerini dağıtarak Ardanuç sanayi sitesinden ayrıldı.
Ecem Arslan

Ardanuç' Lu Besici Kurbanda Siftah Yapamadık. Ardanuç' Lu Besici Kurbanda Siftah Yapamadık.

Editör: Haber Merkezi