Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Satranç turnuvasına yoğun ilgi
Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2015 yılında mezun olan Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz anısına Satranç Turnuvası düzenlendi.
Artvin Çoruh Üniversitesi Satranç Topluluğu tarafından tertiplenen Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Satranç Turnuvası, Merkez Yerleşkesinde düzenlendi.
32 erkek, 10 kız olmak üzere toplam 42 sporcunun katıldığı turnuvada erkeklerde Uğur Mahir Kino, Eyüp Dalğin ve Oktay Balkan; kızlarda Ayşe Ceren Varlı, Özge Özdemir ve Esra Arıkboğa turnuvayı ilk üç sırada tamamladı. Etkinlik sonrasında dereceye girenlere madalya, tüm sporculara ise katılım belgesi verilirken ilk 10’da yer alan sporcular üniversite satranç takımı aday kadrosuna girmeye hak kazandılar.
Öğr. Gör. Kemal Vehbi İmamoğlu, Öğr. Gör. Dr. Turan Aksakal ve Fatma Aksakal’ın hakem olarak görev aldıkları turnuva hakkında bilgi veren Satranç Topluluğu Başkanı Özge Özdemir, Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 2015 yılında mezun olan Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz anısına bu etkinliği düzenlediklerini ve turnuvaya ilginin çok fazla olduğunu ifade etti. Topluluk olarak üniversite öğrencilerinden satranç öğrenmek isteyenlere yardımcı olduklarını belirten Özdemir, böylesi etkinliklerle satranca gönül verenlerin bir araya geldiğini bildirdi.
Artvin Çoruh Üniversitesi

Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek Murat Karayalçından Ergül İstanbulluya Destek

Editör: Haber Merkezi