Yerel Ürünler Mağazasında 450’ye yakın ürün çeşidi bulunuyor
Artvin'in genel değerlerini ön plana çıkarmak hem de Artvin'i turizm kenti yapma yolunda yürütülen Çoruh projelerinden olan Artvin marka ürünleri mağazaları açıldı. Mağazalar hakkında değerlendirmelerde bulunan mağazaların koordinatörü Mesut Öztürk, “Artvin'in farklı yerlerinde toplam 11 adet satış noktamız bulunmakta. Bir de çok yakın bir zamanda hizmete aldığımız online satış web sitemiz Artvinmağazaları.com ile tüm Türkiye'ye buradaki ürünlerden gönderebiliyoruz” dedi.
Şehir markalaşma projesi kapsamında açılan Artvin marka ürünleri mağazaları hakkında açıklamalarda bulunan Mesut Öztürk; “Artvin artık turizm cenneti oluyor. Son iki yılda özellikle Artvin Valiliği, Sayın Valimiz Yılmaz Doruk beyefendinin öncülüğünde Artvin'in hem Artvin'in genel değerlerini ön plana çıkarmak hem de Artvin'i turizm kenti yapma, marka kenti yapma yolunda özellikle Çoruh'u baz alarak turizm projeleri yürütülmekte, devam etmekte. Bu bağlamda Çoruh projelerinden bir tanesi de malumunuz üzere şehir markalaşma projemiz. Proje kapsamında ilimizin tarih, kültür, doğa ve günlük yaşamına ışık tutan sanat, estetik ve marka değeri olan yöresel ve el yapımı ürünleri sergileyebilmemiz için Artvin marka ürünleri mağazaları açıldı. Mağazalarımızda ürün yelpazesi olarak Artvin Logo baskılı giyim ürünleri, tişört, sweetshort, yağmurluk, mutfak önlüğü, şal, fular, duvar süsü, masa süsü, örgü ürünler, deri ürünler, takı tasarım ürünleri gibi magnet gibi hediyelik eşya ve çay, bal, zeytinyağı, reçel Marmelat gibi yöresel gıda ürünleri olmak üzere toplam 450’ye yakın ürün çeşidimiz bulunmakta. Artvin'in farklı yerlerinde toplam 11 adet satış noktamız bulunmakta. Bir de çok yakın bir zamanda hizmete aldığımız online satış web sitemiz Artvinmağazaları.com ile tüm Türkiye'ye buradaki ürünlerden gönderebiliyoruz” ifadelerini kullandı.
Artvin'in 53 usta öğretici ile 200’e yakın grafik tasarımı ile semboller tasarladıklarını söyleyen Öztürk, “Bu tescil işlemlerini de hallettik. Tescili de yapıldı. Bu grafikler mağazamızda bulunan magnetlere, anahtarlıklara, giyim ürünlerine ve birkaç diğer ürünlere baskılarını aktararak mağazalarımıza bu şekilde sergiliyoruz. Logoların içerisinde, tasarımların içerisinde başta söylediğim gibi Artvin'in genel değerleri, camiler, kiliseler, endemik bitki türleri, endemik hayvan türleri onların basit, göze hoş gelen, göze hitap eden estetik yapıda tasarımlarını yaptırdık ve bu şekilde mağazamızda sergiliyoruz” şeklinde konuştu.
Aycan Koç

Editör: Haber Merkezi