Emine OCAKÇI

Artvin’in Hopa ilçesinde 2015 yılında yaşanan Sugören deresinin taşmasıyla meydana gelen sel felaketinin ardından yapılacağı söylenen afet konutları henüz vatandaşlara teslim edilmedi.

Salonu Yine Doldurdu Salonu Yine Doldurdu

Sel mağduru olan Yalçın Kırçiçek, evine oturulmaz raporu verilmesine rağmen Sugören mahallesinden geçen derenin yanındaki evinde oturmaya devam etti.

Hopa dere taşkını (1)

Arhavi’de 2021 yılında yaşanan selin ardından yetkililer Kırçiçek’i de evinden çıkardı.

2 yıldır kiracı konumunda olan Kırçiçek, kirasını 1 yıl Hopa belediyesinin ödediğini aktararak kira yardımının kesilmesinin ardından 6 aydır kirayı ödeyemediğini söyledi.

Yıllardır evinin yapılmasını bekleyen Kırçiçek, kendisi gibi birçok vatandaşın bu durumda olduğunu kaydederek, yetkililerden evinin bir an önce teslim edilmesini istiyor.

Sesini duyurmak için yetkililere seslenen Kırçiçek, açıklamasında şunları kaydetti:

Hopa dere taşkını (3)

“2015 yılında ilçemizde büyük bir sel felaketi oldu. Evim dere kenarında olduğu için yetkililer evime oturulmaz raporu verdi fakat gidecek yerim olmadığı için burada oturmaya devam ettim. 2021 yılında Arhavi’de de sel olunca yetkililer beni evden çıkardı. Afet konutları yapılacak diye evimi yıktılar yıllardır bekliyorum henüz evimin temeli dahi atılmadı. Sundura mahallesinde ev yapılacakmış ama tam yerini de netleştirmediler. Yine afet mağdurları için ev yapacaklardı. İki yerde arazi aldılar. Bir yere başladılar ama henüz benim evimin olduğu yere başlamadılar. Milletvekili Erkan Balta Hopa’ya geldiği zaman durumu ona da anlattım bizim evler ne oldu diye sordum takip ediyorum dedi. Takip etmayeceksin dedim elini masaya vuracaksın yaptıracaksın yoksa Ankara’ya neden gittin? Kira desteği vereceğim dedi AK Parti ilçe başkanına söyledi ama ilçe başkanı telefonlarıma dahi cevap vermiyor.”

Editör: Editör Masası