Borçka Belediyesi Kadın Korosunun da katkıları ile oluşan dergi “ Kadın Dayanışması Kulaklara Küpe Olsun” sloganı ile çeşitli içeriklerin bulunduğu dergi kadınların sesi olduğu aktarıldı.  

8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel çıkan “Senede Bir Gün Kadın Dergisi” 8. Sayısı Borçka halkına ücretsiz bir şekilde kadınlar tarafından ulaştırıldı. Derginin içeriği hakkında bilgi veren Arzu Ulu” Yılda bir kez basımını yapıyoruz ve 8 Mart günü dağıtıyoruz ve kadınlara ulaştırıyoruz öncelikli olarak. Bu derginin basım maliyetleri kadınların gene kendi el emeği ile yaptığı takılardan elde ettiğimiz bir ücret ile matbaa ödemelerini yapıyoruz. Biz bu dergileri bedelsiz bir şekilde dağıtıyoruz kimseden ücret almadan bu bizim için çok önemli idi derginin ilk sayısından itibaren derginin bütün maliyetlerini kadınlar kendileri tamamlamaya çalışıyor. Bizim bir sloganımız var “Kadın Dayanışması Kulaklara Küpe Olsun” diye yani o küpeleri alan kadınlar ne için aldığını bilerek alıyorlar. Belli noktalarda stantlar kuruyoruz kafelerde, arkadaşlarımızın iş yerlerinde o stantlardan bir kadın gidip küpesini aldığı zaman biliyor ki ben aldığım bu küpeyi kulağıma takacağım ve bu küpe bana dergi olarak geri gelecek ve o dergileri oluşturuyoruz” dedi.

Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

“Kız Kardeşlik Mektubu”

8 Mart Gününe özel çıkan derginin Artvinli kadınlar tarafından yazılan yazılarından oluştuğunu aktaran Arzu Ulu, derginin asıl amacının “ Kız Kardeşlik Mektubu “ olduğunu belirterek ” Yazı yazan kadın arkadaşlarımız var gene kadın meselelerine dair başlıklar atıyoruz herkes içindeki karın ağrılarını yazıyor. Doğduğu evi yazıyor, yaşadığı iş yerini yazıyor, yaşadığı sorunları yazıyor, evliliğini, Türkiye’yi, kadın meselelerini, çocukları yazıyor herkes kendi alanı ile ilgili bir başlık buluyor yazmak istediği konu her ne ise o derginin dayanışmacısı oluyor. Genellikle kadınların ne yazdığı gözükür ne çizdiği gözükür kadınlar hep arka planda kalır. Ama bizim dergimizin öncelikle amacı kadınların hem sesi olsun söylemek istediği sözler kaleme dökülsün, tarihe bir not düşelim ve yaşadığımız şehre bunları dağıtalım şahitliğini yapalım tarihi ve yaşadıklarımızı kadınlar olarak aktaralım. Artvin kadınları yazıyor dergiyi Fındıklı, Borçka, İstanbul da yaşayan ama Artvinli olan kadınlarımız yazıyor. Bu derginin emekçisi kimdir editörü kimdir diye soru sorulacak olursa bizim buna bir cevabımız yoktur o kadar çemberi geniş, ağı geniş emekçileri çok olan bir dergi her yılda sayısı çoğalıyor. Öncelikle Borçka, Hopa ve Fındıklı’yı dağıtıyoruz çok fazla emekçisi var bu dergide. Talep olunca Artvin dışına gönderiyoruz. Dergimizin asıl amacı Kız kardeşlik mektubu diyebilirim ben” ifadelerine yer verdi.

“Kadın, Erkek Hep Birlikte Mücadele Etmeliyiz”

Hayatın her yerinde eşitsizlik olduğuna vurgu yapan Arzu Ulu” Hepimiz bu dergiyi dağıttık ama inanın ki evimizin içerisin de bir sürü eşitsizlikle abilerimiz ile babalarımız ile çalıştığımız iş yerinde patronlarımız ile hayatımızın her alanı kadınlar için sokakta, evde, iş yerinde, bağda, bahçede eşitsizlikte mücadele ile geçiyor. Bir şey değiştiremiyoruz belki istediğimiz kadar, dünya da bir anda sihirli bir değnek yok bir anda değişmiyor ama insan olarak en çok önemsediğim şey sözümü söyleyebilmek. Değiştirebilmek ve sözümü söyleyebilmekten tespitleri ortaya koymaktan geçiyor. Ben bilmezsem böyle bir sorun olduğunu değiştirmek içinde bir refleksim olmayacak ya da bu fikri çoğaltmamız gerektiğini düşündüğümüz için sözümüzü söylüyoruz. Söylenecek sözümüzü esirgemeyecek güçteyiz. Kadın erkek hep birlikte eşitsizlik için mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

aec4d26c-46e7-44c2-8b35-da1241e700b1

Editör: Haber Masası