Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsrafil Kotil Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan, olağan genel kurul için 4’üncü dönem aday olacağını açıkladı. Yaptığı basın açıklamasıyla adaylığını açıklayan Kotil şu ifadelere yer verdi : “2010 Yılı Şubat ayında Hopa Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Kurulu’nda değerli delegelerimizin teveccühleri ile göreve getirildik. Bilindiği üzere önümüzdeki Şubat ayı içerisinde odamızın seçimli olağan genel kurulunu gerçekleştireceğiz. Bugün sizlere görevde bulunduğumuz süreç içerisinde yaptığımız ve önümüzdeki dönemde yapmayı hedeflediğimiz çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmak istiyoruz.
“Rize-Artvin-Kemalpaşa durakları yaptık”
Karayolu viyadüğü altında Rize-Artvin-Kemalpaşa durakları yaptık. Yine viyadük altında 2 Adet Kamyonetçiler durağı kazandırdık. Hizmet Taksi durağı viyadük altına alınarak hizmet vermeye başladı. Böylelikle adeta ilçemize mini bir terminal kazandırmış olduk.Şu anda : Viyadük altında bulunan esnaflarımız Kooperatif Başkanlarımız ve Belediye başkanlığı ile iş birliğimiz ile daha güzel iş yerlerine sahip oldular.
Ayrıca;Biz göreve gelmeden önce İlçe Trafik Komisyonu’nda 30 tane toplantı yapılmasına rağmen Sarp 32 No’lu kooperatif kurulamamıştır. Göreve başladığımızda ilk İlçe Trafik Komisyonu’nda gündeme alarak kooperatifin kurulmasında aktif rol oynayarak esnafımıza kazandırdık. Sugören-Hopa/ Yoldare-Hopa ve Esenkıyı-Hopa Kooperatiflerinin kurulumunu sağladık.
“2 adet taksi durak kurulumunu sağladık”
Hopa ilçemizde; Hopam Taksi ve Sağlık Taksi Durakları olmak üzere 2 adet durak kurulumunu sağladık. Kemalpaşa ilçemizde; İlçe Taksi, Makriyal Taksi ve Kemalpaşa Taksi Durakları olmak üzere 3 adet durak kurulumunu sağladık. Şehir içi dolmuş duraklarında belediye ile istişare halinde olup durak ve cepler açtık. Bakım onarım çalışmalarımızı da sürdürüyoruz.
“Hopa ve Kemalpaşa ilçelerimize cenaze ve çekici araçları kazandırdık”
Hopa ve Kemalpaşa ilçelerimize cenaze ve çekici araçları kazandırdık. Cenaze aracımızın bir kısmını hibe alırken diğer kısmını da odamızdan karşıladık. Yıllarca Hopa ve Kemalpaşa halkımıza acılı günlerinde yardımcı olma amacıyla aracımız sürekli olarak sadece mazotkarşılığı ülkemizin her noktasına cenazelerimizi taşıdık. Hopa ve Kemalpaşa ilçe sınırları içerisinde hiçbir şekilde mazot dahi talep etmeden bu hizmetimizi sunduk. Çekici aracımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hibe olarak alınmıştır.
2015 yılında Hopa ilçemizde meydana gelen sel felaketinde hem cenaze aracımız hem de çekici aracımız ağır hasar gördüğü için satışını yaptık.
“Şoför Esnafımızın Muhasebe Ücretlerinden Ücret Artışına Gitmedik”
2020 ve 2021 yıllarında tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 Pandemi salgını nedeniyle şoför esnafımızın da yaşadıkları sıkıntı ve zorlukları düşünerek yıllık muhasebe ücretlerinden fedâkarlık yaparak hiçbir ücret artışına gitmedik.
Ayrıca 2022 yılında muhasebe ücretlerinde genel olarak yapılan zammı tam olarak üyelerimize yansıtmayıp, bu ücret üzerinden %22’lik bir indirim de gerçekleştirdik. Pandemi döneminde odamız olarak tüm ticari taksi, minibüs, dolmuş, kamyon ve kamyonetçiler duraklarını ziyaret ederek dezenfekte çalışmaları yaptık ve şoför esnafımıza maske dağıttık. Yine bu dönemde Hopa Limanı’nda kömür taşımacılığı yapan kamyonlarımızı dezenfekte yaptık. Dezenfekte makinası alarak üyelerimize daha sağlıklı hizmet vermek adına çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.”
İbrahim Eksilmez

CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu

Editör: Haber Merkezi