9-8 Haber Ajansı Muhabirinin haberine göre,

Sol Parti Ardanuç İlçe başkanı Atakan Şahin, “14 Mayıs ve 28 Mayısta yapılan seçimlerle alakalı görüşlerimi belirtmek istiyorum. Bu süreçlere gelene kadar bizim görüşümüz şöyleydi, toplum bir değişim istiyordu, gözlemlerimiz bu doğrultudaydı ki bizde bu umutla seçimlere girdik.14 Mayısa girerken Cumhurbaşkanlığında Kemal Kılıçdaroğlu’na oyumuzu vereceğimizi milletvekili seçimlerinde ise oyumuzu Sol Partiye vereceğimiz yönünde bir program belirledik. Evet partimizin 14 Mayıstaki tavrı bu yöndeydi ve doğruda bir tavırdı. Çünkü biz parti olarak kendi rüştümüzü ispatlamak aynı zamanda bu kötü gidişattan kurtulmak içinde ittifaklardan, millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemek durumdaydık.

“NE YAZIK Kİ 20 YILDIR SANDIĞA OY ATANLAR DEĞİL SAYANLAR KAZANIYOR”

Birincisi seçimlerde doğrusu ben bu ilk turda biteceğini ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ,Cumhurbaşkanı seçileceğini düşünüyordum ve düşünüyorduk. Şöyle ki toplumdaki kanaat bu yöndeydi aslında kaybedilmedi çünkü oy verenler kazanmıyor artık 20 yıldır ve oyu sayanlar kazanıyor artık. Dikkat etmek gerekiyor çünkü işler masa başında bitiriliyor.

Birinci turda seçim kaybedilince ikinci tura kalındı, doğrusunu isterseniz iş birinci turda bitirilmiş ve ikinci tur böyle bir şov maksadıyla yapılıyordu hükümet tarafından ve bunu hepimiz anlamıştık. Yine biz vatandaşlık görevimizi yapmak için gidip sandıklarda oyumuzu kullandık. Bu kurgulanan bir oyundu ve bu yirmi yıldır devam eden bir oyun işler masa başında halledilip ve oylar bilgisayar başında başka bir yerlere yazılıyor. Buralarda oylar kaybediliyor bu konuda ne yapmak lazım ve nasıl denetlemek lazım ki bunun üzerinde kafa yormamız gerekiyor diye düşünüyorum.

“GÜCÜMÜZ ORANINDA HALKIMIZA DOĞRULARI GÖTÜRMEYE ÇALIŞTIK”

Taner Ekmekçi aday adaylığını açıkladı Taner Ekmekçi aday adaylığını açıkladı

Biz Sol Parti olarak her zaman doğru bir görüş belirleyerek uygulamaya çalışırız ki ve bizlerde bu süreçte doğru bir politika yaptığımızı düşünüyorum. Halka doğruları götürmek doğrultusunda gücümüz oranında yapmaya çalıştık. Sonuçlar ortada bizim isteklerimizi karşılayan sonuçlar çıkmadı tabi ki. 20 yıllık kötü bir iktidar tekrar kendini onaylattırdı halkımıza. Sonuçlar ilerleyen zamanlarda tartışılır bunlar uzun konular ve başka mecralarda bunlar tartışılacaktır. Ama bugünkü böylesi ağır kriz ortamında böyle bir sonucun çıkması açıkçası çok acayip, bir durum ortaya çıkardı. 20 yıllık iktidarın bu başarısız ve aynı zamanda topluma etmediği şey bırakmamasına rağmen sonucun bu şekilde çıkması oylarını artırması da değil iktidarı koruması ve sokağa çıkamayacak olmalarına rağmen ne yazık ki sokakta muhalefeti linç ettirebilecek noktaya kadar getirebiliyorlar ki, bu durum toplumbilimciler ve felsefeciler tarafından masaya yatırılarak tartışılması gerekiyor.

Yani önümüz açık ve yarınlarda güzel günler göreceğiz. Tabi ki çalışacağız umutlarımızı yitirmeyeceğiz ama doğru tespitler yapılmalı ve bu konularda ciddi tahlillere ihtiyaç var ve böyle olmaz böylesine kaotik bir durum var ve bu nereye kadar böyle devam eder bilemiyoruz. Bu durama; iyi unsurların, devrimci unsurların sol unsurların ve sola yakın unsurların ve vatanının seven unsurların bu konuda kafa yorması gerekiyor, çok şeyler söylenebilir ancak şimdilik benim söyleyeceklerim bu kadar”

Haber Merkezi

Editör: Editör Masası