Doğu Karadeniz’in Ardahan’a sınırı bulunan Artvin’in Ardanuç ilçesinin yer altı ve yerüstü tarihi yapılarıyla turizme tanıtılması amacıyla Ardanuç Kaymakamlığı tarafından çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Ardanuç’un doğal gölünü tanıtmak için kano sporcuları etkinlik düzenledi.

Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.” Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.”

kano 2

Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, Ardanuç’u hak ettiği değerin üzerine çıkartacağını belirterek "Ardanuç ilçemizin Aydın Köyünün Söğütdüzü yaylası yaylamızda bulunan göletlimizde, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün kanocuları burada etkinlik yapıyorlar. Halkımızda bu etkinliğe ilgi gösterdi sağ olsunlar. Ardanuç ilçemiz doğal güzellikleriyle, doğal yapılarıyla tarihsel yapılarıyla Artvin’in bir incisi gibi, hatta şöyle söyleyelim belki keşfedilmemiş bir incisi olarak düşünebiliriz. Adakale, Cehennem deresi kanyonu, Rabat kilisesi ve Aydın Köyü, Gürleş, Tosunlu keza öyle ve yaylalarıyla mezralarıyla trekking alanlarıyla, tatil köyleriyle, hotelleriyle ve bütün milletimizi ve açıkçası tüm halkımızı Ardanuç’a bekliyoruz. Turizm değeri çok yüksek bir ilçe daha hak ettiği yeri görmüş değil ama elimizden geldiği kadar hem il Kültür Turizm müdürlüğü hem Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Kaymakamlığımız ve Valiliğimiz vasıtasıyla ve onların destekleriyle, Ardanuç’u ve Ardanuç’un değerlerini halkımıza tanıtacağız ve Ardanuç’u hak ettiği değerin de üzerine çıkaracağız” dedi.

Turizm işletmecisi Kadem Erdem, vatandaşların deniz ve kumdan yorulduğunu vurgulayarak el değmemiş doğayı istediklerini aktardı. Ardanuç’un bozulmamış doğasını tanıtmayı amaçlayarak şu sözleri dile getirdi  "Ardanuç’un gerçekten de tanıtıma ihtiyacı var, çok gezilecek ve görülecek yerleri var keşfedilmemiş. İnsanlar geldikleri zaman mağdur olmaması ve zaman geçirmeleri için bir tatil köyü yaptık. Yatırımcıyız inşallah Ardanuç’la beraber işletmemizi de tanıtma fırsatı bulacağız. Turizm sektörü şu anda dünyada bir numara ki yatırımla da ve getiri anlamda. Şu anda insanlar artık denizden, kumdan yoruldular ve bozulamamış doğayı istiyorlar. Bizim de Artvin olarak, tamamen doğalız ki doğamız bozulmamış ve bizim ilçemiz Ardanuç tamamen doğal ve bakirliği saklayarak bizde tanıtmanın peşindeyiz. Söğütdüzü gölü kanoyu da gördü ve inşallah bundan sonra kanocuların durağı olur” ifadelerine yer verdi.

kano 1

Ardanuç Gençlik Spor İlçe Müdürü Emrah Yılmaz, spor, doğa ve turizmin bir araya getirdiği kano etkinliği hakkında şu sözleri dile getirdi "Ardanuç’umuzun en güzel köylerinden Aydın köyündeyiz. Söğütdüzü yayla şenliklerinin yapıldığı bölgedeyiz ve biz bu doğayı en güzel nasıl tanıtırız diye düşündük ve spor etkinlikleriyle ve bugün de Yusufeli Gençlik Spor İlçe Müdürümüzün de katılımıyla kano sporcularımızı buraya aldık " dedi.

Kano sporcusu Özcan Yılmaz ise "Altı yıldır bu sporu yapıyorum, aynı zamanda altı tane Türkiye şampiyonluğum var ve bir tanede uluslararası şampiyonluğum var. Artvin’in Yusufeli ilçesinde bu sporu yapıyorum" diye konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası