Tarım İl Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan projelerle yetiştiriciler destekleniyor. Bu destekleme projelerinden birisi de Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından yürütülmekte olan Çiğ Süt Toplama Altyapısının Geliştirilmesi Projesi. Proje Kapsamında 65 adet Süt Sağım Makinesi İl Müdürlüğü tarafından teslim alındı.
DOKAP Projesi Kapsamında 65 Adet Süt Sağım Makinesini Tarım İl Müdürlüğü Teslim Aldı
Tarım İl Müdürlüğü ile Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından yürütülmekte olan Çiğ Süt Toplama Altyapısının Geliştirilmesi Projesi kapsamında 65 adet Süt Sağım Makinesi İl Müdürlüğü tarafından teslim alındı.
Projenin Toplam Bütçesi 2 milyon lira olup yüzde 20 çiftçi katkısı yüzde 80 hibe şeklinde.
Artvin, sahip olduğu mera varlığı sayesinde süt sığırcılığı için oldukça önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin etkin, ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde kullanımı için, üretilen sütün hijyenik şartlarda üretilmesi ve bozulmalara karşı soğukta muhafaza edilmesi önem arz ediyor. Bunu sağlamak içinde Tarım İl Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan projelerle yetiştiriciler destekleniyor. Proje sayesinde Birlik üyesi olan yetiştiricilere Tek Güğüm Tek/Çift Sağım Mobil Süt Sağım Makinesi İlk etapta 65 adet Tek Güğüm Tek/Çift Sağım Mobil Süt Sağım Makinesi alım ihalesi tamamlanmış ürünler pazartesi günü itibari ile İl Müdürlüğü tarafından teslim alınmış olup 42 tanesi Şavşat, 22 Ardanuç ve 1 tanesi Merkez İlçemizdeki Birlik üyesi yetiştiricilerimize dağıtılacak.
Güneş enerji sistemi ve süt soğutma tankı alım ihalesi devam ediyor.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü

Damar yolunda kaza riski! Damar yolunda kaza riski!

Editör: Haber Merkezi