İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Artvin Sanayi Sitesine giderek, Azra Pekal ve babası Yurttaş Pekal’i ziyaret etti.

tamirci azraa ağ24 (1)

Yaz tatilini otomobil tamircisi babasına sanayi sitesindeki iş yerinde yardım ederek geçiren lise 3 öğrencisi azmi ve çalışkanlığı dolayısıyla kutlayan ve tebrik eden Acar, Azra’nın güzel bir örnek olduğunu kaydetti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Acar, oto tamirciliği mesleğine bir bayan elinin değmesinin çok güzel bir şey olduğunu söyledi.

tamirci azraa ağ24 (3)

Azra’nın otomobil tamirhanesinde çıraklıktan ustalığa doğru ilerlediğini kaydeden Acar, “Kadının iş yaşamında her alanda her işi yapabileceğinin bir göstergesi olarak Azra’nın yaptığı işi çok önemsediklerini söyledi. Toplumda usta çırak ilişkisiyle kadınların her alanda var olabileceğini bize gösteriyor. Oto tamirciliği bir kadın için zor sayılabilecek bir sektör. Bayanların uzak durduğu bir alan olmasına rağmen Azra’nın babasının yanında başlayan çıraklık serüveni devam ediyor. Çok güzel bir örnek. Ben kedisini babasını tebrik ediyorum. Ben buradan velilerimize seslenmek istiyorum. Çocuklarımızı sadece akademik olarak başarıya odaklamayın. Yaşam bir bütündür. Çocuğu bütünsel geliştirmemiz lazım. Bazı çocuklarımız çırak, bazıları çiftçi, bazıları tamirci olması gerekiyor. Tüm velilerimiz çocuğunun tıp mühendislik okumasını istiyor ama toplumsal yaşam öyle bir şey değil. Her alanda işe ihtiyacımız var. Çocukları mesleki eğitime yönlendirelim. Ben Azra’nın yaptığı işi çok önemsiyorum. Tebrik ediyorum. Bir kasının neler yapabildiğini gösteriyor. Ailesini tebrik ediyorum. Umuyorum diğer çocuklarımıza örnek olsun. Ben çocuklarımızın zanaat öğrenmesini isterim. Her zanaat birere altın bileziktir. Azra gibi kızlarımızı çocuklarımız böyle yerlerde daha sık görmek istiyoruz. Toplumun buna ihtiyacı var.” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

tamirci azraa ağ24 (2)

Editör: Editör Masası