Faruk Çelik muhalefetin bütün planlarını alt üst etti.

AK Parti milletvekili adayı eski bakanlardan Faruk Çelik geldiği günden bugüne yapmış olduğu çalışmalarla gözle görülür bir fotoğraf verdi. Ak Parti’nin geçmiş dönemlerde görev yapmış ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri topyekûn Faruk Çelik’in adayı olmasıyla beraber partinin etrafında toplandılar. Yani ak partide küskünler çok var diyenler ellerini yalamaya başladılar.  Meselenin memleket meselesi olduğunu hepsi çok iyi anladı. Bu nedenle bakan Çelik’in gitmiş olduğu bütün programlar adeta şölen havasında geçiyor. Ak Parti’nin Artvin’den oy kaybedeceğini düşünenler Faruk Çelik’le beraber bu tezlerini çürütmüş oldular. Özellikle ana muhalefet partisi geçmiş dönemde 4 defa milletvekili seçilen Uğur Bayraktutan’ı yeniden aday gösterilmesi Ak Parti’n inişini kolaylaştırdı.

Faruk Çelik’in geçmiş dönemdeki tecrübelerini teşkilata yansımış durumdadır. Her konuşmasında hedefinin milletvekili veya bakanlık olmadığını belirterek memlekete hizmet için Artvin’de bulunduğunu belirtmektedir. Gerçekten de geçmişte birçok mevkide makamda bulunmuş olan Bakan Çelik memleketine hizmet etmek için Cumhurbaşkanı tarafından bizzat Artvin'e gönderilerek kendi hemşirelerine hizmet etme zamanı gelmiştir dediğini düşünüyorum. Geçmişte Bursa'dan ve Şanlıurfa’dan milletvekili seçilen Bakan Çelik o bölgelerde yapmış olduğu hizmetler gözle görülür bir şekilde önümüze çıkmaktadır. AK Parti kurmayları bu seçimde hedefte 2 sıfır milletvekilini çıkarma amacındalar. Tüm teşkilat gece gündüz çalışmaktadır. Seçimlere kısa bir süre kaldı gerçekten de şu anda fotoğrafa baktığımızda iktidar partisi olmasına rağmen bütün muhalefet partilerine göre en çok seçim çalışmasını sürdüren AK Parti olarak gözükmektedir. Çalışmalar’ da Faruk Çelik faktörünün yanında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla ve mevcut milletvekilinin Erkan Balta aynı zamanda Artvin belediye Başkanlığı görevini yapmış Mehmet Kocatepe’nin çalışmalarında göz ardı edemeyiz. Ak Parti’nin bütün kurmaylarının şu anda sahadalar Türkiye için kritik bir seçim olan 14 Mayıs seçimlerine kenetlenmiş durumda.

Artvin’de AK Parti döneminde yapılan hizmetler asla göz ardı edilemez, eğer göz ardı ediliyorsa da bunu arkasında kesinlikle art niyet aranmalıdır. Önümüzdeki süreçte seçim çalışmaları daha çok yoğunlaşacaktır. Özellikle şunu belirtmeden geçemeyeceğim seçim çalışmaları nedeniyle Arhavi’de bulunan Faruk Çelik ve ekibi Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayı Uğur Bayraktutan ve ekibiyle karşılaştılar 2 milletvekili adayının birlik beraberlik içerisinde vermiş oldukları fotoğraf gerçekten Artvin insanına yakışır bir poz olmuştur. Bizim için önemli olan Artvin’dir. Kalın sağlıcakla….