“Eşit Bir Gelecek Yerelde Başlar” “Eşit Bir Gelecek Yerelde Başlar”

Eşref Merttürk, oda olarak gündemde olan maddeler hakkında bilgi vererek çalışmaların devam ettiğini söyledi. Muratlı Kapısı sorununu ana başlık olarak ele aldıklarını ifade ederek heyet oluşturup Gürcistan’a gitmeyi planladıklarını aktardı. Merttürk ” Dört, beş yıldır gerçekleştiremediğimiz projeler vardı ana başlık olarak Muratlı kapısı gündemdeydi. Milletvekili Faruk Çelik tarafından seçim sonrasında yeniden projenin yenilenmesi bunun ile ilgili Gürcistan da heyet oluşturup gitmeyi planlıyoruz. Yeniden kapı ile ilgili süreci ele alacağız” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, Borçka’ya Odalar Birliği çatısı altında okul yapılacağını söyledi. Gerçekleşecek projenin ihalesini beklediklerini dile getiren Merttürk “Bizim odalar birliği tarafından ilçemize kazandırmış olduğumuz okul projemiz vardı oda beklemedeydi, arsa temini ile ilgili DSİ’ye ait olan Aydınlar Mahallesindeki arsanın şuanda Milli Eğitime devri yapılarak bu sorunu da çözmüş olduk. İnşallah birkaç ay içerisinde ihalesini gerçekleştirerek Borçka’ya Odalar Birliği çatısı altında bir okul kazandırmış olacağız” ifadelerine yer verdi.

Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Artvin’in Turizm kenti ilan edilmesi için talepte bulunduklarını ifade eden Merttürk, diğer gündem maddeleri hakkında şu sözleri dile getirdi” Eğer Artvin turizm ile kalkınacaksa Turizm kenti ilan edilmesini istedik bunun ile ilgili söz aldık. Turizm kenti ilan edilirse teşvik kapsamında yeni yatırımcılar daha kolay turizm ile ilgili yatırım yapacaklardır. Orman bölgesiyiz ben orman kesimine karşı olan biriyim orman ürünlerinin daha çok kazanç getirmesi açısından üretim yapılması için destek vererek hediyelik eşya yapımını sağlamak istiyoruz ve bunun ile ilgilide söz aldık” diye konuştu.  

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası