Türkiye’nin pek çok noktasında görücüye çıkan Türkiye’nin yerli otomobili Togg Anadolu Kırmızısı T10X modeli, Artvin’de de Milli İrade Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.

togg2 (1)

Ülkenin önemli enerji ihtiyacını karşılayan Deriner barajında kameralara poz veren Togg, buradan kent meydanına kadar vatandaşların meraklı bakışları arasında meydana kadar konvoy halinde getirildi.

togg2 (2)

Halkın yoğun ilgi gösterdiği aracı getiren AK Parti Artvin Milletvekili Adayı Faruk Çelik, aracın ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Togg’u inceleyen Vali Yılmaz Doruk, valilere tahsis edilen makam aracının da yakın tarihte hizmete alınacağını söyledi.

togg (4)

TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek

Yerli otomobil Togg’un yıllarca verilen mücadelenin sonucu olduğuna değinen Doruk, “Biz Togg’a araba gözüyle bakmıyoruz. Bu bizim özlemimiz, bağımsızlığımız, hasretimiz, özgüvenimiz. Bir arabadan daha fazlası. Teknik olarak üst düzey de bir araba. Bizim milletimizin yıllarca verdiği mücadelenin nişanesi. O yüzden çok heyecanlıyız. Bize çok şey hatırlatıyor. Ülkemizin ayakta kalma, var olma mücadelesini hatırlatıyor. Dünyaya bu milletin neler yapabileceğini gösteren en önemli adımlardan biri.” dedi.

togg (1)

Togg’un dünyaya Türk teknolojisinin varlığını gösterdiğini ifade eden Doruk, “Biz bunu yeni yapmamıştık. Yıllar öncesinden bu adımlar atılmıştı ama çeşitli yollarla hep engellendik. O yüzden Togg bizim için bir araba değil, arabadan öte bu milletin kimliği, varlığı ve onurlu mücadelesinin de bir sonucudur. Dünyaya Türk teknolojisi diye bir teknolojinin varlığını da gösteren bir adım. Hayırlı olsun bu bir başlangıç. İnşallah genişleyerek değişik versiyonları ile ülkemizde ve dünyada yerini alacak.” diye konuştu.

togg (3)

Arabayı yakından görmeye gelen Fevzi Genç, Türkiye’nin en büyük hayalinin gerçekleşmesinin gururunu yaşadığını dile getirerek, “Ülkemizin en büyük hayaliydi, yarım kalan hayaliydi yerli otomobil. Daha önce sekteye uğratılan bu teknolojik gelişme nihayetinde cumhurbaşkanımızın ve teknik ekibin de emekleri ile ülkemizde üretilmeye başlandı. Bu büyük bir mutluluktur. Ülkemiz adına büyük bir gelişmedir. Dünya ülkeleri arasında teknolojik açıdan önde yer almak için yapılan en büyük atılımdır. Bu bizim için büyük bir gurur ve onurdur. Ülkemize milletimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Artvin sokaklarında yerli otomobili görmenin verdiği gururu yaşadığını söyleyen Tansu Karakantar da duygularını şu sözlerle aktardı: “Çok heyecanlıyım, çok mutluyum, çok gururluyum. Çünkü bizim arabamız, benim, sizin, hepimizin arabası. Türkiye yüzyılı dediğimiz guru işte burada. Havada, karada, denizde gurur duyuyoruz yerli üretimlerimizle. Karadaki üretimin canlı örneğine burada dokunarak görerek izlemek gurur verici. Devrim arabasının torunu TOGG, hocamız Necmettin Erbakan’ın hayalinin gerçekleştiğini Artvin sokaklarında görmek çok gurur verici. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Otomobil kurasına katılan ve Haziran ayının sonunda kendi arabasını alacak olan Kutsal Dalkılıç da “Çok guruluyuz, çok sevinçliyiz. Milli ve yerli hamlelerin kanıtı şuanda Artvinlilere sergiye sunuldu. Şuana kadar yapılan çalışmaların nerede olduğunu soranlara ispat burada. Görmek isteyenler gelip burada canlı canlı görsünler.” şeklinde konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası