“İcraata ve hizmete oy verelim” “İcraata ve hizmete oy verelim”


yenilikçi ve proje üreten Artvin Çoruh Üniversitesi Bilgilendirme Semineri düzenledi
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek (BİGG) Programı Seminer 21 Şubat 2022 Pazartesi günü Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezinden Şirketleşme ve Girişimcilik Uzmanı Eren Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu konuşmasında yenilikçi ve proje üreten bir üniversite olarak Üniversitede bugüne kadar yürütülen ve Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Orman Genel Müdürlüğü gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarca desteklenen projeler hakkında kısa bilgiler aktardı.
Konuk konuşmacı Eren Yılmaz, KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmaları ve TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek (BİGG) Programı hakkında değerlendirmelere yer verdi. Programa Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersoy ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ardıç ile akademik personeli katıldı.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek (BİGG) Programı
TÜBİTAK 1512 BİGG Programı'nın 2022 Yılı 1. Çağrısı’na Uygulayıcı Kuruluş KTÜ TTM aracılığıyla başvurulabilir.
Ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini ve başlangıç şirketlerinin kurulmasını amaçlayan TÜBİTAK’ın “1512 Girişimcilik Destek (BİGG) Programı” teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini 200.000 ₺ ön ödemeli hibeyle destekliyor.
Destek süresi en fazla 18 ay olup proje bitiminde çalışır bir prototip üretilmesi beklenmektedir.
TÜBİTAK tarafından Uygulayıcı Kuruluş olarak yetkilendirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) ve Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) ortaklığında yürütülen BİGGirişim programına başvuru yapılabilmektedir. Ayrıca program kapsamında "İş Fikri Doğrulama", "İş Modeli", "İş Planı Hazırlama", "Etkili Sunum Teknikleri" vb. iş fikrinden şirket kurulum aşamasına kadar birçok alanda verilecek eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmetlerinden yararlanma imkânı sunuluyor.
Ayrıca iş fikri başvurusu yaparak 1. aşamayı geçen ve 2. aşama başvurusu yapmaya hak kazanan adaylara "TÜBİTAK Sunumu Canlandırması (Demo Day)" KTÜ TTM tarafından sağlanan jüri ile gerçekleştirilecek ve adaylara kendilerini bekleyen panel vb. değerlendirme etkinliklerine katılım öncesi deneyim kazandırılacak.
Artvin Çoruh Üniversitesi

Editör: Haber Merkezi