Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu


Kendi Dalında Dünya İkincisi Olan Cehennem Deresinin Yanında Bulunan 100 Yatak Kapasiteli Turistik Hotel Bugünlerde Elektrik Faturasını Yatırmakta Zorlanıyor.
Ardanuç ilçesinde, 2019 yılında 100 yatak kapasiteyle Ardanuçlu iş insanı Afşin Yazıcı tarafından Turizm amaçlı olarak açılan Hotel; 2022 yılına girerken gelen elektrik faturasını yatırmakta zorlanınca elektriği kesildi. Bu duruma tepki Gösteren Afşin Yazıcı; “Önceki dönemde 5 bin 10 lira gelen elektrik faturası, Ocak 2022 de ise otel kapalı olmasına rağmen 6.400 lira fatura geldi. Ama biz önceki faturayı yatıramadığımız içinde gelip elektriği kestiler” Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’yi (ÇEDAŞ) Ardağını söyleyen Afşin Yazıcı “Bana dediler ki Borcun var abi. Ama Allah aşkına biz kazandık mı ki ödeyelim.”
“Parayı toplayıp 5 bin 10 liralık eski borcumu saat 5.00 e kadar ödeyip elektriğimi açtıracağım” diyen Afşin yazıcı yetkililere seslenerek ”Keşke oteli elimizden alın, devlete verin. Bizde devlete çalışalım yani Allah aşkına ‘ dedi.
Hotelimiz Kapalı, Faturalar Cep Yakıyor, İşçide Çalıştıramıyoruz
Afşin Yazıcı “Kanyon otelin sahibiyim.2019 da turizm amaçlı tam Gevhernik kalesinin karşısında 100 yataklı otel yaptık. Ama 2022’ye geldiğimizde hiçbir şeyin içinden çıkamadık. Oteli kapattık, elektrik faturaları cep yakıyor. İşçi çalıştıramıyoruz, kırsal kesimde yani bu türlü hizmet vermek çok zor.
6.400.”
“5 bin 10 lira elektrik parası geldi ki o zaman açıktı otel ufak tefek müşterimiz de vardı. Ama Ocak 222’de gelen fatura el yakıyor 6 bin 400 küsur lira. Müşteri yok, otel kapalı, çerde iki tane dolap çalışıyor. Başka bir şey yok, bazı arada kendimiz geliyoruz, üç dört tane lamba yanıyor. Biz bu işin içinden çıkamıyoruz, yani temelli devlete devredelim bunu onların olsun, biz maaşlı çalışalım daha iyi.
Otelimiz tam Gevhernik kalesinin karşısında, sağ tarafında cehennem deresi kanyonu; Dünyada ikinci büyük kanyon, böyle iken otelimizde tam bunun karşısında iken iş yapamıyoruz, kimse gelmiyor. Nüfus yok, Turizm yok, her şey bitti.”
Allah Aşkına Biz Kazandık Mı Ki Faturayı Ödeyelim
“ Buraya geldiğimde elektrik parasını ödeyemedik, geçen ay elektrik baktım elektrikler yok. İçeride dolaplar var, dolaplarda olan malzemeler hasar görmüş. Artvin ilimizde hizmet veren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş’yi Aradım kardeş bu elektriği niye kestiniz ? Abi borcun var! yahu kazandık da mı ödeyemedik yani. Ondan sonra bugün topladım, geçen ayki elektrik 5 bin 10 lirayı bugün saat 5:00’ e kadar yatıracağım, ondan sonra elektriğim açılacak. Böyle bir şey olmaz yani yine diyorum !keşke alın elimizden, biz devlete çalışalım yani Allah aşkına.”
Allah İnsaf Versin Aksa'ya
“Sağ tarafımızdaki olan trafo o kendi gücümüzle yaptık. Çünkü bu oteli döndürmedi. Aksa’ya gittik e dediler ki özel trafo koyacaksın, Ahmet beyin petrolün orda koskoca Aksa’nın200 KW trafosu var. Oradan elektrik aldık, kaldırmadı. Zorluklarla bu trafoyu yaptık. Elektrik faturası gelir her ay bakarız; Trafo bedeli , trafo bedeli bıktık ya 800 küsur bin lira 1 milyona yakın KDV’ siyle birlikte trafo bedeli. Ne yapalım dedim, dedik trafoyu devredelim dedik, Gittik Artvin’e Aksa’ya oradaki yetkililere; Dedim ya kardeş bu trafoda sizin olsun, lanet olsun o trafoyu alın. Ne diyelim sözleşme diye bir şey imzaladık. Ondan sonra trafo bedeli gelmiyor bu sefer trafo koskoca trafoyu 100,150 bin lira değerinde belki bugün 200 bin liraya yapılmaz, adamlara peşkeş çektik. Ama öyleyken adam üç gün ,beş gün, on gün geçmiyor geliyor elektriği Şartelden indiriyor ya Allah insaf versin ya Aksaya.” diye seslendi.
Fatma Sarayoğlu

Editör: Haber Merkezi