Bilindiği gibi 2019 yılında İstanbul gönüllüleri olarak ortaya çıkan gönüllü oluşumu 2023 seçimleri öncesi Türkiye gönüllüleri boyutuna geldi. Ben de bu gönüllülerin Artvin koordinatörlüğünü yapmaya çalıştım. Bu yazımda arkadaşlarıma gruptan yazdığım yazıyı siz okuyucularımla da paylaşmak istedim. “Arkadaşlar her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık. Aslında bu oluşum gönüllülük esasında olduğu için okullardaki arkadaşlar başta olmak üzere sizlerin gayreti ve bizlerin yetersiz kalmasıyla bu noktaya geldi. Seçim sonuçlarının erken verilmeye başlamasında işin içine tuz biber oldu. Partilerde aksamalar olabileceğini hem Adem beye hem de Alper beye söylemeye çalıştık, ancak her iki partide de bir ötekileştirme oluştu. Türkiye gönüllüleri tamamlayıcı olması gerekirdi, yük olarak görenler oldu. Neticede 15 gün sonraki seçimler çok ama çok daha önemli bence her birimiz R’ye oy vermiş 1 kişiyi etkilemeliyiz ki zorda olsa zafere uluşalım. Tekrar her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yağmur hanım sana olan sözümü burada tüm ilçe koordinatörlerine vermek istiyorum. Kazandığımızda hep birlikte İmamoğlu’na gideceğiz. Kazanmasak da bu sözüm yine söz ancak Alper bey randevu alırsa... 
En sorunlu olan Yusufeli ilçemizde görev üstlenen 2 öğrenci arkadaşımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Melike ve Tuncay kardeşim emeğinize sağlık. Bir teşekkür de Betül hanım sana ve gönüllülerine gelsin. 
Ardanuç’ta Övünç kardeşim sende İstanbul’dan gelmene rağmen benim boşluğumu doldurmaya çalıştın ancak sen de yetemedin. Murat ne katabildi sana bilmiyorum ancak siz de enerjinizi iyi kullandınız teşekkürü tabi ki de fazlaca hak ediyorsunuz. Ancak yılmak yok zafer bizim olana kadar mücadeleye devam. 
Coşkun kardeşim liste almakta mı zorlandın, gönüllü bulmakta mı? Kendi işini aksatarak günlerce çaba sarf ettin. Sana söz emeğine söz güzel günler hepimizin olacak. Çağrı’nın katkısı geçte olsa değerliydi. Şavşat iyi ki varsın. 
Borçka senden biraz daha bahsetmesem olmaz Yağmur hanım bu genç yaşta güzel mücadele ve destekte bulundun. Murgul’a Gürkan’a katkı verdin. Bu arada doktor hanıma da teşekkürü esirgememeliyim. 
Necati benden de önce gönüllülere katılmış epeyce yol almıştın ancak sende tabi ki zorluklarla karşılaştın ama bir şekilde aşmasını da bilen birisiydin seni de tebrik ediyorum. Ekibine ve konuya hakimdim. Hopa’daki her bir gönüllüye teşekkürler. 
Kemalpaşa Ali bey değerli öğretmenim sen bu işin uzmanıydın senden aldıklarımız oldu tabi. Senin de zorlandığın bölümlerin olduğunu biliyorum Saygılarımla öğretmenim.
Güzel Arhavi’nin güzel insanı Elif hanım yüreğinize sağlık, emeğinize sağlık, her ne kadar Ayşe hanımın katkısı olmadıysa da canı sağ olsun. Size ve ailenize teşekkürlerimi iletiyorum. 
Merkezdeki Serkan bey sen iki yıldır Artvin’de yaşıyor olmana karşın güzel emeğine sağlık. Dahasını yapamazdın emeğine sağlık iyi ki seni tanımışım. Karadeniz koordinatörü Alper bey bu seçimi alamadık ya biz ne diyeyim. Artık 28 Mayıs’a bakacağız. Zor da olsa yapmalıyız. Randevu işi sende…