CHP’Lİ UTKU CİHAN: HOPALILARIN ZATEN AKLI BAŞINDA CHP’Lİ UTKU CİHAN: HOPALILARIN ZATEN AKLI BAŞINDA


Emek Partisi Arhavi İlçe Başkanı Hamdi Gökdeniz ve Hopa İlçe Başkanı Hasan Azaklı ortak basın açıklaması yaptı. Emek Partisi ilçe başkanları, “Bu savaş haklı bir savaş olmadığı gibi halkların savaşı da değildir.” Vurgusu yaptıkları açıklamalarında savaşın tüm dünya halkını tehdit ettiğine dikkat çektiler.
“Halklar kardeşlik içinde kendi geleceğine karar vermelidir”
Emek Partisi Arhavi İlçe Başkanı Hamdi Gökdeniz ve Hopa İlçe Başkanı Hasan Azaklı ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Ukrayna’da ve Dombas bölgesinde bombalar patlamaya başladı. Medyada çalınan savaş tamtamları emperyalist işgal ve savaşın önünü açtı. Emperyalist savaş tehdidi sadece bombaların patladığı coğrafyayı değil, bütün dünya halklarını tehdit etmektedir. Bu savaş haklı bir savaş olmadığı gibi halkların savaşı da değildir. Bu savaş pandemi ve ekonomik kriz sürecinde enerji şirketlerinin, kapitalistlerin, silah tekellerinin ve emperyalistlerin barbarlık savaşıdır. İşçi sınıfı, emekçiler ve halkların yapması gereken şey; her yerde savaşa karşı tepki göstermek, emperyalist politikalara karşı barışın sesini yükseltmektir. Bekleyemeyiz, izleyemeyiz! Ülkemizdeki sermaye kesimlerine ve tek adam hükümetine karşı devam eden emek ve demokrasi mücadelesi, gelinen aşamada emperyalist savaşa karşı mücadeleyle birleşmek zorundadır. Bu çerçevede yerel platformlar bir an önce toplanmalı, eylem, kampanya ve gösteri takvimi çıkarılmalıdır. Olmayan yerlerde savaş karşıtı platformlar kurulmalıdır. Emek Partisi, bütün işçileri ve halkımızı emperyalist savaşa karşı tutum almaya çağırmaktadır. Emperyalist savaş ve işgalin büyüme olasılığı vardır. Bir yanda ABD, İngiltere yönetimleri ve NATO, diğer yanda Rusya ve onu destekleyen Çin emperyalist hükümetleri; halkların boğazlaşmasına yol açan savaş politikalarını adım adım inşa etmektedir. Savaş yanlısı politikalar karşısında barışın teminatı, işçi sınıfı ve halkımızın yükselteceği barış mücadelesi olacaktır. Tırmanan gerilim ve savaş karşısında Türkiye’nin güvencesi NATO olamaz. NATO emperyalist bir savaş örgütüdür. Türkiye NATO’dan çıkmalı, emperyalist savaşlarda Türkiye’yi taraf yapan tüm anlaşmalar iptal edilmelidir. Emperyalist savaş ölümün yanında açlık, yoksulluk, göçler ve kitlesel işsizlik de demektir. Uluslararası işçi sınıfı ve halklar bu nedenle barış için ayağa kalkmalıdır. Emperyalistler bölgeden elini çekmelidir. Halklar kardeşlik içinde kendi geleceğine karar vermelidir. Donetsk ve Luhansk’ın geleceğine orada yaşayan halklar karar vermelidir.
Emperyalist savaşa hayır! Yaşasın halkların kardeşliği ve enternasyonal dayanışması!”
İbrahim Eksilmez

Editör: Haber Merkezi