Baharın gelmesi, doğanın yeşilin bin bir tonlarına bürünmesiyle birlikte  doğal güzellikler insanoğluna sunulmaya başladı.

Doğal güzellikleri ile ulusal ve uluslararası platformda adından söz ettiren Karadeniz, eşsiz güzelliği ile turistlerin ilgi odağı haline geldi. 

Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa’nın birçok yerinden bölgeye gelen turistler, Doğu Karadeniz’in saklı cenneti olarak adlandırılan Artvin’e uğramadan gitmiyor.

cankurtaran (2)

Türkiye’nin en fazla bitki çeşitliliğine sahip şehri olan Artvin, zengin florası, bozulmamış doğası, kara gölleri, şelaleleri, tarihi yapıları ve kendine has kültürü ile alternatif turizmin cazibe merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Artvin’in sahil kesimini iç bölgelere bağlayan Hopa Cankurtaran geçidi yapılan tünel sonrası unutulmadı.

Şimdilerde eski karayolu güzergahı kullanılmasa da güzel havalarda bu yolu tercih eden vatandaşlar eşsiz doğa manzarası eşliğinde sakin yolculuk yapmanın keyfini sürüyor.

Güzergahı kullanan sürücüler bölgenin trafikten arındırılmasının ardından bir taraftan doğanın huzur veren sesini dinleme imkanı bulurken bir taraftan da 690 rakımlı zirveden denizin mavisi ile yeşilin buluştuğu manzaranın tadını çıkarıyor.

cankurtaran (1)

Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa

Öte yandan akşam saatlerinde yaşanan gün batımı da sarı ve turuncunun tonları eşliğinde huzur veren anlar yaşatıyor.

Yolu kullanarak unutulmayacak yolculuk yapmak isteyen sürücüler, bölgeye gelerek bol bol fotoğraf çektirip anı ölümsüzleştiriyor.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası