Hopa Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ADEM projesi kapsamında açılan Takı Tasarım kursunda 3 yıldır usta öğreticilik yapan Gülhanım Marul, kursuna kayıtlı 15-20 kursiyerler ile birlikte el emeği ürünler çıkardıklarını söyledi.

İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı

ADEM projesinde üreten kadınları kursa teşvik etmek aynı zamanda takılar üretip satmaları için yardımcı olunduğunu belirtti. Ürünlerin tedariki için ADEM projesi kapsamında valilik bünyesinde destek verildiğini söyledi.

üreten hanımmlar 3

Takı Tasarım kursunda kolaydan zora doğru geçen bir sistemin olduğunu söyleyen Gülhanım Marul, tasarım modeline göre ürün yapımının süresinin değiştini aktardı. Marul “İlk önce öğrencinin yeteneğine bakıyoruz kolaydan zora doğru geçen bir sistemimiz var. İlk başta misina ile başlıyoruz sonra tel ile kolay takılar yaptırıyorum. Birkaç tane aşamalardan geçerek ürünler ortaya çıkıyor. Basitliğine göre ürünün bitme süresi değişiyor. Bir aylık çalışmış olduğumuz modelimizde var elimizde. Tamamen tasarımlarına göre değişen bir durum” dedi.

üreten hanımlarr1

ADEM projesinin genel amacından bahsederek ev hanımlarının ev ekonomisine destek sağladığını belirterek“Projemizin genel amacı üreten hanımları desteklemek için bu şekilde planlanmış bir sistem. Kadınlar ürettikçe ve sattıkça daha çok güçleniyorlar daha çok satış elde etmeye çalışıyorlar. Aile ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Kendi ihtiyaçlarını kendileri giderdikçe daha güçlü bir yapıya sahip oluyorlar. Üreten kadınlara destek çıkılması ve daha çok projelerin büyümesi genişlemesi adına güzel bir proje” diye konuştu.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası