Artvin Valisi Cengiz Ünsal birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı mesajında “Dün olduğu gibi, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bugünde, birlik ve beraberliğimizi korumaya ve millî dayanışmaya ihtiyacımız var. Geçmişimizden aldığımız güçle, daha çok çalışarak, geleceğe büyük umutlar ve emin adımlarla yürümeliyiz.”dedi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Vali Ünsal; “Kıymetli Artvinli Hemşehrilerim ;

Devletimizin kurulduğu gün olan 29 Ekim 1923, şüphesiz binlerce yıllık şanlı tarihimizin en kudretli günlerinden biridir. Bugün bu büyük günün 100. Yıldönümünü gururla ve coşkuyla kutluyoruz.

Öncelikle tarihimiz boyunca “Bu toprakları vatan kılma arzusuyla” toprağa düşen tüm şehitlerimizi, şanlı ecdadımızı ve her bir karışı şehit kanlarıyla sulanan bu toprakların, aziz milletimizin ebedi yurdu olduğunun en güçlü delili olan Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşunda, kan ve ter döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Aziz milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bile umutsuzluğa kapılmadan, bulunduğu bu zor durumdan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğü mücadele ile Kurtuluş Savaşını zaferle neticelendirmiştir.

İnsanlık tarihi, bir milletin sarsılmaz ortak iradesiyle kendi kaderini eliyle ve kanlarıyla yazdığına nâdir şahit olmuştur. Bu anlamda Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı, İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan birisidir.

Cumhuriyetin ilanıyla kurulan, köklü bir tarihin ve yüce bir davanın mirasçısı olan Devletimiz, kurulduğu günden bu yana, büyümüş ve dünyanın en dikkate şayan devletleri arasında yerini almıştır. Bu sebeple, yeryüzündeki tüm mazlum ve masumların umudu olmasının yanı sıra, şer odaklarının da hep hedefinde yer almaktadır.                                                                                         

Cennet Vatanımızı istila etmek, Aziz Milletimizi tarih sahnesinden silmek için uğraşan iç ve dış şer güçlere karşı, geçmişten aldığımız ilhamla birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek tarihi bir sorumluluktur. Tıpkı Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi milletçe el ele omuz omuza vererek, düşmanlara haddini bildirmek için bir ve beraber olmalıyız. Her zaman Hakk’ın ve hakikatin yanında olan devlet ve milletimiz, şer odaklarına karşı daima galip gelmiştir ve her daim galip gelecektir. Biliyor ve inanıyoruz ki; büyük ve güçlü bir devlet olmamız yolunda attığımız her adım, düşmanlarımızın zayıflamalarına ve yok olmalarına kapı açmaktadır.

Dün olduğu gibi, Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bugünde, birlik ve beraberliğimizi korumaya ve millî dayanışmaya ihtiyacımız var. Geçmişimizden aldığımız güçle, daha çok çalışarak, geleceğe büyük umutlar ve emin adımlarla yürümeliyiz.

6 Yıldır Adalet Arıyor 6 Yıldır Adalet Arıyor

Ülkemiz ve aziz milletimiz; tarihte olduğu gibi bugün de dünyada adaletin ve merhametin sembolüdür. Bu bağlamda 2023, 2053 ve 2071 hedefleri bizim için çizilmiş ufuklardır. Bu hedeflere ulaşmada bir an bile duraksamamalıyız. Biliyoruz ki bu hedeflerin gerçekleşmesine sadece Ülkemizin değil, tüm insanlığın ihtiyacı var.

Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve yürüyüşlere imza atmış olan ecdadımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun kahraman silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.

Bu vesile ile Aziz milletimizin, Artvinli hemşehrilerimin, geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyor, hepinize en kalbi duygularla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun.” İfadelerine yer verdi.

Artvin Valiliği

Editör: Editör Masası