Memleket Partisi Artvin İl Başkanı Osman Yakut, yaş çay alım fiyatının açıklanmasının ardından değerlendirmeler yaptı.

Yakut, Memleket Partisi iktidarında özel fabrikaların çay üreticisine muhtaç olacağını dile getirdi.

Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.” Olumsuz Etkileri Süren Bir Faaliyettir.”

Doğu Karadeniz’de yaşayan her insanın çay bahçesi olduğuna değinen Yakut,  “Doğu Karadeniz’in geçim kaynağı çay ve fındık. Biz çaycılıktan geçinen insanlarız. Sahil kenarında yaşayan her ailenin çay bahçesi vardır. Ancak seçim zamanlarında insanlar çaylarını kolayca satabiliyorlar. Biz istiyoruz ki üreticiyi özel çay fabrikalarına mahkum etmeyelim. Özel çay fabrikalarını üreticiye mahkum edelim.” dedi.

İktidar oldukları takdirde çay fabrikalarının kapasitesini arttıracaklarını belirten Yakut, “Arhavi’nin Kavak köyünde ÇAYKUR’a ait 110 dönüm arazisi var. Orada 2 bin ton yaş çay işlenecek fabrika inşa edeceğiz. Kemalpaşa’dan başlayarak en son çay fabrikası neredeyse hepsinin kapasitesini arttıracağız.” diye konuştu.

Çay konusunda üreticinin yanında olacaklarına değinen Yakut, “Bugün devlet 11.30 liradan açıkladıysa yaş çay alımını özel fabrikaları 15’e alacak. Özeller üreticiye muhtaç olacak. Bu iktidar döneminde yarı fiyatından aşağı çay alındı bu memlekette. Müstahsilin durumunu biliyorum ben annemin durumunu biliyorum her şeyden önce.. Her şeyden önce çay üreticisiyim. Doğu Karadeniz halkına söz veriyorum çay konusunda elimizden geleni yapacağız.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası