Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlarını yeniden yapılandıranların, uygulamadan yararlanabilmesi için ilk ve ikinci taksit tutarlarının son ödeme gününde yaşanan yoğunluktan dolayı sistemler çöktü.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamındaki yapılandırma düzenlemesinden yararlanılması için ilk ve ikinci taksit ödemeleri için bugün son gündü.

yapılandırma 31 (2)

Ödemelerin, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www. gib. gov. tr"den, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılması imkanı bulunuyor. Ancak son gün yoğunluğu nedeniyle GİB sistemi çöktü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Kahraman Derece, sorunun bugün giderilmemesi durumunda ödemenin ileri bir tarihe erteleneceğini söyledi.

TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek

Derece Artvin Gazeteleri Muhabirine yaptığı açıklama, “Ankara’da programcılarımız sistemin düzelmesi için çalışıyorlar. Gün içerisinde çözülürse çözeceğiz çözülmezse yüzde doksan bu tarih ertelenecek. Sorun bizden kaynaklı olduğu için vatandaşları mağdur etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, en kötü ihtimal erteleme yaparız bunu da kurum aracılığıyla duyurusunu yaparız.” dedi.

Artvin Deftardarlığı Vergi İdaresi Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre ise sistemlerde zaman zaman aksama yaşandığını ve saat 19.00’a kadar talep aldıklarını şuan için erteleme durumunun söz konusu olmadığı belirtildi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası