Kayanın hasar verdiği ev 1 yıldır yapılmadı Kayanın hasar verdiği ev 1 yıldır yapılmadı

Yusufeli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi eski başkanı Zeki Demirkıran yeni yerleşim yerinde iş yeri hak sahibi olamadı.

1972 yılından beri ilçede esnaf olan ve 15 yıl Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığı yapan Zeki Demirkıran, kamulaştırma süresinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle mağduriyet yaşıyor.

Yusufeli Barajı’nın su tutmaya başlamasının ardından, baraj havzasında biriken su seviyesinin eski ilçe merkezine ulaşması ilçeden henüz taşınamayan esnafı zor durumda bıraktı.

Su seviyesinin 88 metreye ulaşmasının ardından ilçe merkezinin bazı cadde ve sokakları baraj gölünün suları altında kaldı.

İş yeri olmadığı için ilçeden taşınamayan bazı esnaflar ise çaresizce dükkanlarını boşaltarak güvenli alana taşımak için yoğun mesai harcıyor.

Hak sahibi olamayan esnaflardan Zeki Demirkıran yaşadığı mağduriyeti gazetemize anlattı.

Yusufeli'nde 15 yıl Doğru Yol Partisi ilçe başkanlığı 15 yıl da Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığı yaptığını kaydeden Demirkıran, yaşanılan hak mağduriyetinden dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

51 yıldır ilçeye hizmet ettiğini ve emeklerinin karşılığının bu olmaması gerektiğini ifade eden Demirkıran, "Yusufeli’nde barajın yapılacağı kamulaştırmanın olduğu zaman ben emekli olacağım için dükkanı kızımın üzerine devrettim. 2004 yılında devrettim 2012 yılında emekli olduktan sonra geri aldım. O arada kamulaştırma yapıldı ve benim kaydım olmadığı için hak sahibi olamadım. Şu anda mağdurum. Bugüne kadar iş yeri versinler diye bekledim ancak vermediler. Bugün dükkanımı söktüm yeni yerleşim yerinde oğlumun kiraladığı depoya götürüyorum. Birçok kere mağduriyetimin giderilmesi için dilekçeler yazdım fakat sonuç alamadım." dedi

Editör: Haber Masası