Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri, yıl sonuna kadar tüm illerde yaygınlaştırılacak Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri, yıl sonuna kadar tüm illerde yaygınlaştırılacak

Yaşlıların gün içerisinde sağlıklı bir şekilde nasıl beslenilmesi noktası hakkında bilgi veren Diyetisyen Tuğçe Kocaman Özçelik, düzenli beslenmenin önemine değindi.

Yaşlılarda kilo alma korkusu yaşandığını dile getiren Özçelik, gün içerisinde yeterli ve dengeli beslenmedikleri için vitaminsiz kaldıklarını aktardı. Unutkanlık ve halsizlik için öneride bulunan diyetisyen Özçelik “Yaşlandıkça gereksinim daha fazla olması gerekiyor. Yediğimiz besinlerden daha kaliteli beslenmeliyiz. Bünye çocuk gibi oluyor, yaşlılarda yıkım daha fazla olduğu için vücutta her gün beslenme çok önemli. Yaşlılarda en önemli şey uzun süre açlık olmaması gerekiyor. Danışanlarımızın yüzde kırkında gözlemlediğim şey kilo almaktan korkuyorlar. Kilo almaktan korktukları için tüm gün kendilerini aç bırakıyorlar ve vitaminsiz kalıyorlar. Bu şekilde beslenince gün içerisinde halsiz ve unutkanlık başlıyor. Öncelikle kahvaltıda yumurta en önemli besin. Yaşlandıkça kemiklerin daha çok kalsiyuma, magnezyuma ihtiyacı olduğu için mutlaka kahvaltıda peynir ve yumurta olması gerekiyor. Genellikle tuzu ekstra soframızda yemeğin içine atmayalım. Peynirin çok tuzlu olanından uzak duralım. Yoğurt tüketimi çok önemli. Kırmızı et tüketmek hafta da iki günü geçmemeli çünkü kan yağlarını arttırıyor” dedi.

Su tüketiminin her yaşta önemli olduğuna değinerek su içmenin püf noktasının yudum yudum olduğunu aktardı. Yaşlılarda bahçe işleri ile uğraşan kişilerin yeterli bir şekilde beslenmeleri gerektiğini vurgulayan Özçelik “ Suyu yudum yudum içmek gerek lıkır lıkır yerine. Özellikle yaşlılarda bahçe işi ile uğraşmayı seviyor buda bolca hareket demek oluyor. Eğer yeterli bir şekilde beslenmezsek ve hareket çok olursa vücuda zarar verir. Kulaktan dolma bilgilerle asla bir şey yapmasınlar” diye konuştu.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI