Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, yaz tatilini yaylada geçiren çocuklar için çeşitli yaylalarda bilim şenliği etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.

İl Müdürlüğü olarak öğrencilerin verimli ve eğlenceli bir tatil geçirmesi için çalışmalar yaptıklarını aktaran Acar, Artvin Gazeteleri muhabirine yaz kurslarına katılamayan öğrenciler için yaylalarda bilim şenliği yapacaklarını ifade etti.

Çeşitli atölyelerin olduğu şenlikte çocukların eğlenceli ve eğitsel zaman geçirmelerini hedeflediklerini vurgulayan Acar, “Tabii biz bir taraftan 2023-2024 eğitim öğretim yılına okullarımızı hazırlarken personel olarak hazırlanırken çocuklarımızın da yine yazın eğitim ortamlarında olması için çaba gösteriyoruz. Hatta onların olduğu yerde şehrimiz aynı zamanda da bir yaylacılık şehri yazın çocuklarımız yaylalarda oluyor. Bu yıl ilk kez yaylada bilim şenlikleri başlatıyoruz. Bülbülan yaylamız da başlayacağız. Orada çocukların en azından bir günü eğitsel içerikli oyunlarla eğlenceli matematikle, akıl oyunlarıyla, dramayla benzer atölyelerle 11 atölye oluşturduk. Çocuklarımıza orada bu imkanı sunacağız. Çocukların olduğu her yerde bizde eğitim öğretim faaliyetine devam ediyoruz.” dedi.

Her zaman, her yerde, her yaşta eğitimi öncelediklerine dikkat çeken Acar, “Bizde öğrencilerimiz yaz tatilinde olmakla birlikte örgün eğitim süreci gibi değil ama yine onların zamanlarını spor, sanat, eğitim gibi nitelikli etkinliklerle doldurmak için çocuklarımızın olduğu yerde etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Bakanlığımızın da eğitim stratejileri açısından bu sene yaz DYK’larımızı çok önceledik. Şu an Artvin merkezde ilçemizin aşağı yukarı her okulumuzda çocuklarımıza sunduğumuz yaz kursları olanaklarımız var. Bir taraftan Gençlik Spor Müdürlüğümüz tarafından müftülüğümüz tarafından her kurum kendi faaliyet alanıyla çocuklarımızın yazın zamanlarını nitelikli doldurmak için çaba gösteriyor.” diye konuştu.

Başarının kolay elde edilmediğini ve milli eğitim camiası olarak yoğun çalışma sürdürdüklerini dile getiren Acar, açıklamasında şunları söyledi:

“Takdir edersiniz ki, başarı kolay bir olgun değil. Milli Eğitimdeki her çalışanımızın, öğretmenlerimiz başta olmak üzere çok büyük emekleri var. Diyelim ki YKS de 10 soruluk bir iyileşme bir rakamdan ibaret ama arkasında çok büyük bir emek var. Burada da başarıyı etkileyen bütün süreçleri yönetmek istiyoruz biz. Yazın çocuklara dokunmamızın amacı da bu okul döneminde gece kursları yaptık. Çocuklarımızın bütün zamanını öğretmenle nitelikli ortamda geçirmelerini sağlayarak ya da o ortamlarda geçirdikleri zaman süresini arttırarak başarımızın arttırmaya çalışıyoruz. Eğitimde göç alan şehir iddiasıyla Artvin her geçen gün eğitimdeki başarısını arttıracak. Ve gerçekten de insanlarımız, çocukları burada okusun diye Artvin’e gelecek. Bunun göstergelerini de almaya başladık. Son 3 yıldır öğrenci sayımız stabilleşti, 2 yıldır da artıyor. Örgün eğitimdeki öğrenci sayımızda da en azından son 3 yıldır azalma yok. Yani insanlar bu şehirdeki eğitimin niteliğinden dolayı burada yaşamaya devam edecek ya da dışarıdan gelecek ekibimizin hayali büyük sınav sonuçlarında o yüzden önemsiyoruz. Ama tabii ki bu akademik sonuçlar bir gösterge. Biz tabii ki bu akademik sonuçlar bir gösterge. Biz sanatta daha sporda da çaba gösteriyoruz ki daha çok milli sporcumuz olsun. Çaba gösteriyoruz ki resim yarışmalarında, müzik yarışmalarında derece alan çocuk sayımız artsın. Manevi milli duyguları ön planda, dünyadaki yaşıtlarının önüne geçmek için çabalayan çocuk sayımız artsın ki artıyor. Bunun emarelerini de her alanda, başarının her parametresinde görebiliyoruz. Biz de zaten ölçülebilir sonuçlarla değerlendirdiğimiz her alanda Artvin Milli Eğitim camiasının ülkemizin ön sıralarında olmasını hedefliyoruz ki burası bir eğitim kenti. Velilerimiz çok önemli gücümüz. Velilerimizle bu düşünce ve duygu birliğini sağlıyoruz. Şu anda hiçbir alanda az alan bir sayımız yok. Yani ölçülebilir bütün sonuçlarda milli eğitimin parametreleri yükseliyor. Mesela eylülde 250 tane göreve yeni öğretmenimiz başlayacak. İller arası nakilde ilden 43 öğretmenimiz aramıza katıldı. Bütün bunlar o çocuklarımızın bütünsel gelişimini zihinsel, fiziksel, duygusal, sosyal gelişimini destekleyip öncelikle iyi bir insan iyi bir meslek sahibi, başarılı bir insan olarak Türkiye Cumhuriyeti devletine, bu büyük millete hizmet etmesine vesile olmak için çaba gösteriyoruz.”

CHP 6 Mayıs’ı Andı CHP 6 Mayıs’ı Andı

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası