Uzun bir aranın ardından tekrar siz okuyucularım ile birlikteyim.

Yazıdan uzak olmadığımı ancak yazmaktan uzak kaldığımı fark ettim. Lakin sorunlara uzak değilim!

Kendimi bildim bileli okuyan, araştıran ve sorgulayan bir insan olmaya önem gösterdim. Kendi hayat yolumda çizdiğim çizgimi aşmadan, bir başkasının sınırlarımı aşmasına müsade etmeden, fikirlere saygı duyarak yaşadım. Böyle yaşamaya da devam edeceğim..

Web sitelerinde yazı yazmak, okuyucuyla internet üzerinden birlikte olmak hem anlamlı hem de sakıncalı. Bundan 30 yıl önce gazetelerde çıkan köşe yazılarının yazarları sadece tek taraflı olarak görüşlerini iletip iletişimi orada noktalıyordu. Web 2.0 teknolojisinin gelişmesi ile birlikte yazar-okuyucu arasında çift taraflı iltişim fırsatı doğdu. Hemen bu yazımın altına benimle aynı görüşü, fikri benimsemediysen veya destek veren kişi anında yorum yazıp yazar ile iletişim kurmak mümkün hale geldi.

İşte tam da bu nedenle internet ortamında yazmak daha sakıncalı ve zor olanıdır. Neyse ki sosyal medya mecraları oldukça fazla kimileri oralarda gezinirken benim yazımı okumak gibi bir derde girmeyecekler.

Siz okuyanların da ‘artık konuya gir’ dediğinizi duyar gibiyim. Konunun tam da ortasındayım oysa!
Teknoloji ve teknolojik yaşam o kadar hızlı ilerliyor ki sormayın gitsin. Gelinen süreçte gazetecilik mesleği evrim geçirme safhasında son noktaya geliyor. Ülke genelinde olduğu gibi yaygın medyadaki gazeteler kağıt baskısından internet haberciliğine, ilimizde de yerel medya aynı yansımayla küçülerek haberciliğin sunumunu kağıttan uzaklaşma yönünde web üzerinden okuyucuya yani size ulaşmaya yönlenmiş durumda.

İl merkezindeki gazeteler bundan iki yıl önce 6 iken 2'ye düştü şimdilerde ise artık 1 gazete okuyucuya ulaşmak için çaba sarf edecek.

İlçelerde de kiminde birleşme gerçekleşti, kiminde ise birleşmedense, inatlaşmaya doğru fuzuli direnmeye yöneldiğinden yakın gelecekte kapanmalar kaçınılmaz olabilir.

Ben de kendimce zor olanı seçmek durumunda kaldım. Beş ilçede ayrı ayrı 5 gazete ile haftada iki gün Salı ve Cuma günleri sizlere ulaşmaya devam edeceğiz. Gazeteler dışında web üzerinden yasaların gerekliliğini yerine getirerek vasıflı internet sitesi olarak internet haberciliğinde de varlığımıza çalışma arkadaşlarımla birlikte, devam edeceğiz. Haftada en az iki yazıyla hem gazetelerimde hem de bu web sitesinde güncel, siyasal, ekonomik, sportif, kent gündemini ilgilendiren bir çok konuda kendi görüş ve düşüncelerimle siz okuyucularımın karşısında olmayı; “haddimi aşmadan sorumluluklarımı da bilerek” sürdüreceğim.
Salı ve Cuma günleri vaktinizi alacağım için şimdiden özür diler, memnuniyetlerinizi benimle paylaşırsanız onur duyarım.
İsmet BAŞAR