Türkiye 14 Mayıs'ta genel seçime gidiyor. Sizler de görsel ve yaygın medyadan yakından takip ediyorsunuzdur; Tayyip Erdoğan düşmanlığı öyle büyük bir öfkeye dönüşmüş ki ne olursa olsun Tayyip Erdoğan gitsin diye düşünen zihniyetler var.

Ülkenin kaderini kendi öfkelerine yenik düşerek terk etmek isteyen zihniyet ne yazık ki bizim çevremizde de var. Eleştirmek bir insanın en doğal ve demokratik hakkıdır. Ancak eleştiri hakaretler neticesine geldiğinde olay değişik olur. Tabii ki de mevcut hükümeti eleştirmek en doğal görevdir. Ancak bu seçimde şunu görmekteyiz: 7 düvel Tayyip Erdoğan'ı indirmek için koalisyon halinde. En başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bütün Avrupa, Tayyip Erdoğan'ın üzerinde ve bununla beraber Türkiye üzerinde yine satranç oyunu oynamaktadır. Bunu görmemek büyük bir beceri ister. Türkiye üç tarafı savaşlarla çevrilmiş aynı zamanda pandemi atlatmış ve son olarak asrın felaketi olarak nitelendirilen depreme rağmen yine de dimdik ayaktadır. Bugün Tayyip Erdoğan'ı Amerika ve Avrupa istemiyorken bunun yanında dünya Müslüman devletleri ve Rusya tekrar hükümette kalmasını istiyor.

Bütün bu zorluklara rağmen bağımsız Türkiye için savunma sanayisinde yapılan devrimleri görmemek için kör olmak gerek. Bu ülke çok sıkıntılar atlattı bir daha asla yeni badireler atlatmaya izin vermeyecektir.

Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı hiçbir zaman olumlu bir mantık değildir. Tabii ki de muhalefet etmek gerekir. Ancak bunu ülke düşmanlığına kadar getirmek acizliktir. Özellikle sosyal medya üzerinden photoshopla yapılan bazı paylaşımlar ne yazık ki araştırmaya gerek duymayan vatandaşlarımız üzerinde büyük etki yaratmaktadır. Türk halkının genel ayarlarıyla oynamak isteyen ahlakı bozuk devlet düşmanları, bu oyunu çok iyi oynuyorlar. Lütfen inanmak istediğimiz bir konuya inanmadan önce onu araştıralım…

Son olarak şunu söylemek istiyorum Irak devlet başkanı Saddam Hüseyin ve Kaddafi gibi devlet başkanlarının şu anda kendi ülkeleri harap oldu. Bağımsızlığımın devam etmesi için kuru soğan ve ekmeğe talip olmaya razıyım. Yeter ki vatanımda bir Amerikan ecdadı gelip evimin önünde durmasın. Demokrasi dağıtacaklarını vaat ettikleri ülkeleri de gördük. Bizim bizden başka dostumuz yoktur.

 Yedi düvel birleşti yazımızın ikinci bölümünde görüşmek üzere esenlikle kalın…