Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” etkinliği için Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Yusufeli’ne geldi
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 81 ilde fidan dikme etkinliği düzenlendi. Artvin ve ilçelerinde düzenlenen etkinlik Yusufeli’nde de Yeni Yusufeli yerleşim yerinde gerçekleştirildi.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Yusufeli’nde düzenlenen “Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes” etkinliğine katılmak üzere Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Yusufeli’ne geldi.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece Yusufeli’nde bir dizi ziyarette bulundu. Program kapsamında Yusufeli Kaymakamlığını, Yusufeli Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyete Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin Yusufeli taşınma süreci hakkında bilgi verdi ve taleplerini iletti. Ziyaretlerin ardından Yeni Yusufeli yerleşim yerinde fidan dikme etkinliğine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katıldığı fidan dikme etkinliğinde Yusufeli’nde 2300 fidan toprak ile buluşturuldu.
Yusufeli yeni yerleşim yerinde tarım konusunda güzel adımlar atılacağının değerlendirmesini yapan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin;” Bakan Yardımcımız Ayşe Ayşin Işıkgece hanımefendiyi Belediyemizde ağırladık. Burada Yusufeli yeni yerleşim yerinde kendilerinin çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdik ve taleplerimizi ilettik. İnşallah Bakan Yardımcımız ve Sayın Bakanımızın nezdinde Yusufeli yeni yerleşim yerinde tarım konusunda güzel adımlar atacağız. Yusufeli zeytininden üzümüne hurmasından incirine birçok meyveyi bizlere sunan bir coğrafya bizlerde bu güzellikleri gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu süreçte bizlerden desteklerini esirgemeyen Sn. Milletvekilimiz Erkan Balta’ya ve Valimiz Sn. Yılmaz Doruk’a ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen etkinlik ile ilçemizde bugün 2300 fidan toprak ile buluşturuldu. Yeni ilçemizi yeşillendirmek adına yapılan bu çalışmalar için Artvin Orman Bölge Müdürlüğümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Hep söylediğim bir söz var bu hikâyeyi çocuklarımıza miras bırakmayacağız. İnşallah en kısa sürede tüm çalışmalar bitirilecek ve yeni ilçemize taşıyacağız” dedi.
Düzenlenen etkinliğe; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Artvin Milletvekili Av. Erkan Balta, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Ak Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı, MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, Yusufeli Kaymakamı Hüseyin Kaptan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti Yusufeli İlçe Başkanı İbrahim Alkan, MHP Yusufeli İlçe Başkanı Hüseyin Çakaloğlu, Artvin İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, Artvin Orman Bölge Müdürü M.Sinan Özkaya, Dsi 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak, STK'lar, Kurum Amirleri, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.
Hatice Diler

Büyük Ardanuç Mitingine yoğun katılım Büyük Ardanuç Mitingine yoğun katılım

Editör: Haber Merkezi