Örtülü köyü iç mevkiinde 2018 yılında kendi tarım arazisine muvafakatname vermesiyle özel idare tarafından yol çalışması başlatılmış sonrasında ise yola sergi döşenerek  faaliyete geçmişti. Aradan geçen 5 yıl sonrasında tarım arazisini veren vatandaş kararından vazgeçerek yolu kapattı.

Çobanın Çilesi 12 Ay Boyunca Bitmiyor Çobanın Çilesi 12 Ay Boyunca Bitmiyor

Örtülü köyü, köy içi mevkiinde geçişte verdiği muvafakatnameden vazgeçen vatandaşın yolu kapatması mahalle halkını mağdur etmiştir.

2018 yılı mart ayında taşınmaz mal sahiplerinin muvafakatname vererek Ardanuç Kaymakamlığı Özel İdare Müdürlüğü tarafından tarım arazilerine köy ihtiyar heyeti öncülüğünde yol yapılmış, hizmete açımıştı.

Yolun kullanılmasından vazgeçen Temur, geçişi kapattı. Mağdur olan köy halkı duruma isyan etti.

köy yolu (1)

Köy sakinleri, yolun tekrar açılmasını talep ederek, şu açıklamayı yaptı:

“3 kişi o bölgede ev yaparak ikamet etmeye başlamışlar ve evlerine elektriği ve suyu bağlamışlardır. Yolun yapılmasına muvafakatname veren Cevat Temur’un, 5 yıl sonra yolu kapatması o bölgede yaşayan insanları mağdur etmiştir. Köy muhtarının, Cevat Temur'a yolu açması için rica etmesine rağmen maalesef yolu açmamıştır. Yaşanan sıkıntı mahalle sakinleri tarafından kaymakamlık ve ilgili kurumlara intikal ettirilmiş ancak, yetkililerden de şu ana kadar olumlu bir dönüş yapılmamıştır. Yol kapalı olduğu için, o bölgede yaşayan insanların yaşayacakları olumsuzluk bir durumda, ambulansın mahalleye girme şansı yoktur ve bunun hesabını kimin vereceği belli değildir.”

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası