Yusufeli yolunda tır devrildi Yusufeli yolunda tır devrildi

Son günlerde Çoruh Nehri’nin debisinin eriyen kar suları nedeniyle hızla yükselmesiyle baraj havzasındaki su seviyesi 90 metreye yaklaştı.

Baraj sularının yükselmesiyle eski ilçe merkezindeki pek çok cadde, sokak ve mahalle sulara gömülmeye başladı.

Değişik nedenlerden dolayı yeni yerleşim yerine taşınamayan bazı iş yerlerini de su bastı. Vatandaşlar iş yerlerindeki malzemelerini boşaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin kısa sürede tamamen sular altında kalması beklenirken, dükkanlarını su basan eşyaları zarar gören vatandaşlar yaşanan duruma karşı tepkili.

4aad1179-44fe-47e1-bc48-0c8d8fbb15f2

Vatandaşlar dizlerine kadar ulaşan suların içinde dükkanlarındaki eşyaları çıkararak kamyonlara yüklüyor.

Sular altından eşyalarını kurtarmaya çalışan Hikmet Arslan, üzüntüsünü şu ifadelerle paylaştı: "Bize bir hafta müddet tanınsaydı biz bu duruma düşmezdik. Yağmurlar ve eriyen kar nedeniyle sular hızlı yükseldi. Bu nedenle bürokrasideki insanlarımız duayarlı olmadı. Baraj kapalarını iki üç günlüğüne açsalardı biz de rahat rahat taşınırdık. Bizi canlı canlı su içinde boğdular. İş yerimi su altında boşaltıyorum. Dükkandaki malzemelerim su altında kaldı. Suların bu kadar hızlı yükseleceği aklımıza gelmemişti. Yetkililerden şunu istiyoruz insanları fazla ezmesinler. Benim durumumda 5-6 arkadaşımız var. Bir ardadaşın 1 milyonluk malını sular altıbda bıraktı gitti."

82df53f7-ccc9-42c2-86e0-5506ed8f2af7

Hatice Diler

Editör: Haber Masası