Yeniden Refah Partisi Hopa İlçe Başkanı Resul Durmuş, eski Yusufeli’ni zaman zaman ziyaret ettiğini ve çalışmaları incelediğini belirterek, yeni yerleşim yerindeki eksikliklerin zamanla tamamlanacağını düşündüğünü ifade etti.

Bir şehri tamamen taşıyıp o şehirde yaşayan vatandaşların farklı bir yerleşim yerinde düzen kurmalarının kolay olmadığını belirten Durmuş, vatandaşların yaşadığı duygusal durum hakkında konuştu:

Yusufelililer yeni köylerinden memnun Yusufelililer yeni köylerinden memnun

 “Biz Yusufeli’ye biz şehrin yıkım aşamasında da geldik, su tutulmaya başladığında da geldik. Doğduğun büyüdüğün yerin sular altında kalışını izlemek çok büyük bir üzüntü. Yusufelili vatandaşın kendisinin, dedesinin, babasının büyüdüğü yer onun için çok değerli. Şehrin taşınmasından dolayı Yusufelili vatandaşlarımız üzüldüğünde biz de üzüldük fakat yeni bir sistem kurmak da kolay değil. Zamanla her şey vatandaşlarımız için çok daha güzel olacaktır.” 

Dereiçi köyünü de ziyaret ettiklerini söyleyen Durmuş:

“Dereiçi köyüne yaptığımız ziyarette şunu gördük ki vatandaşımızın bağ, bahçe, bostan gibi  yerleri şuan yeni yerleşim yerinde yok. Vatandaşımız ne tarım yapabiliyor ne hayvancılık. Bu anlamda Yusufeli’nde ciddi sorunlar var. Devlet yetkilileri tarafından bu sorunların biran önce çözülmesi gerekiyor. Gerekirse toprak taşıyıp vatandaşın kapısının önüne dökülmesi, vatandaşa tarım yapma imkanı sağlanması gerekir. Yusufelli vatandaşlarımızın evlerinin, tepeden kayaların indiği uygunsuz yerlerde yapıldığını gördük. Bu durum karşısında üzüldük. Çok eksikler ve çok yanlışlar var. İnşallah ilerleyen süreçlerde bunlar da düzeltilir.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Borçka ilçe başkanı Malik Erdoğan da, Yeni Yusufeli ilçe merkezini gezmek için geldikleri bölgede eski ilçe merkezinin tamamen sular altında kaldığına şahit olduklarını belirtti.

Bir tarihin sular altında kaldığını görmenin hüzün verici bir durum olduğunu söyleyen Erdoğan:

“Barajlar ülke ekonomimize katkı sağlar. Ekonomiye katkısı azımsanacak boyutta değil. Tabi insanların yaşadığı yerlerin sular altında kalması bzilere farklı duygular hissettirdi. Yusufelili vatandaşlarımızın doğdukları, yaşadıkları yerler; tarihleri, anıları sular altında. Sularda gittikçe yükseliyor.” dedi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası