Zaman kişileri, hataları, eksikleri tartışma zamanı değil, eksikleri giderme yanlışları düzeltme zamanı,

Zaman, öyle mi böyle mi olmalıydı deme zamanı değil,  sağcısı, solcusu, alevisi sünnisi, bir olup, 21 yıldır ülkeyi yöneten tek kişilik hükümete“DUR” diyerek “SARI KART” çıkardığı yönetim anlayışına , “KIRMIZI KART” gösterme zamanı.!

Dünyanın en ucube sistemi seçilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin aslında  tam adı “TEK ADAM” olan  rejimin devamı mı  olacak yoksa demokratik, güçlendirilmiş parlamenter sisteme mi döneceğiz, işte buna cevap verme,   karar verme zamanı.!

Zaman; 21 yılda tek bir fabrika bile açmayıp; halka sormadan milletin malı olan cumhuriyetin tüm kazanımı olan KİT’lerin hepsini satan bu anlayışı toptan reddetme, hesap sorma zamanıdır.

Zaman; kendisini devletten, milletten büyük görenlerin, kafasına göre ülkeyi yönetenlerin gönderilme zamanıdır...

Zaman; TÜRK LİRASINI dünyanın en değersiz parası haline getirip, 1 doların 20 TL olmasına sebep olanlardan hesap sorma zamanıdır.

Zaman; 14 Mayıs’ta freni patlamış kamyon gibi kontrolsüz seyredenlerin uçurumun kenarına getirdiği ülkeyi kurtarma zamanıdır.   14 Mayıs’ta halkın “DUR” dediği bu yönetimi 28 Mayıs’ta gönderme zamanıdır.! 

Bunu sadece Millet İttifakı değil, cumhur ittifakına oy veren vatanperver vatandaşlarımızın da asli görevidir. Çünkü bu vatan 85 milyonun evidir.

14 Mayıs’tan ortaya çıkan ilk turdaki sonuca bakarak şunu çok net söyleyebiliriz. Bu ülkenin insanları iktidarı sorgulamıştır.! Sana çok fırsat verdim, çok kredi verdim. Şimdi hesap ver demiştir!

Baki olan ülkedir, vatandır. İktidarlar, kişiler fanidir. Hiç kimse kendisini sonsuza kadar iktidar göremez! Görmemeli! Siz halkın gösterdiği iradesi kadar iktidarda kalabilirsiniz.” demiştir.

Seçimlerde ne kadar kanunsuz bir biçimde haksız rekabet etsenizde, esasında 85 milyonun olan TRT’den AA’ya, Valisi, kaymakamı, Diyaneti, imamına kadar tüm kurum ve kuruluşları siyasi emellerinize alet etseniz de şekil a’da görüldüğü üzere millet size ilk turda SARI KART’ı gösterir!

Dolayısı ile Zaman bu faullü hareketlerde bulunanları milletin “VAR” Odası olan  sandıklarda “ KIRMIZI KART” gösterme zamanıdır.

Türk Halkı bu sonuçla muhalefete de önemli mesaj vermiştir. Sana bir fırsat vereceğim. Ancak bunu hemen vermiyorum. Bazı eksiklerinizi gördüm.

Şayet bu eksikleri tamamlarsanız, size 5 yıllığına görev vereceğiz. İktidarı partisini ve tek kişilik bu sistemi arafta bekletmeye aldık.!

Kararımızı tamamen sizin yürekten çalışmanıza, samimiyetinize ve bize vereceğimiz güvene bakarak vereceğiz.!” dedi.

Bu bakımdan 28 Mayıs Türkiye için  gerçekten son değil en son yol ayrımıdır. İran vari bir seçimin yapıldığı Totaliter bir ülke mi olacağız? Yoksa Çağdaş, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti mi olacağız?. İşte şimdi bunu düşünme ve buna göre karar verme zamanıdır...!

Esen Kalın