Yerleşim yerleri değişen köylüler yeni yuvalarına alıştı Yerleşim yerleri değişen köylüler yeni yuvalarına alıştı


Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde miting çalışmaları düzenleyen Cumhur İttifakı’nın, Büyük Yusufeli Mitingine katılım yoğun oldu. 
Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’nde yapılan mitingde Yusufeli halkı, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mustafa Demirkıran yalnız bırakmadı. Partililer, Demirkıran’a “Dik dur eğilme Yusufeli seninle”, “Yusufeli seninle gurur duyuyor”, “Pehlivan yatağından siyaset meydanına” sloganları ile destek oldu. 
AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, “Daha güzel yaşanabilir, sorunlardan arınmış bir Yusufeli için umudumuz var. Umudumuz Mustafa Demirkıran! Her türlü desteği vererek önce sorunlarınızı ortadan kaldırmak, arkasından yatırım işlerini hızlandırarak Yusufeli’ni şaha kaldırmamız gerekiyor.” dedi. 
“Faruk Çelik ofisi açacağım”
Milletvekili Çelik, “Yusufelililer 31 Mart’tan sonra şenliği görün, yeni bir bakış açısı, yeni bir yönetim anlayışı ile iç içe olacaksınız. Burada “Faruk Çelik ofisi açacağım. Sorunları bizzat oradan takip edeceğim.” şeklinde konuştu. 66B6A399 D3B6 49Cb A5E1 A263Cdf1333A
Mağduriyetleri ortadan kaldırmak için geldiklerini herkesin bilmesini istediğini ifade eden Çelik, “Viyadük sorunu vardı. 2 seneye ancak biter diyorlardı. İlgililerle hemen görüştük. Viyadük Nisan ayında açılıyor. Artık Yusufeli’nin boğaz köprüsü olacak. 25 kilometrelik çileden inşallah 1 ay sonra sizi kurtarıyoruz. İçme suyu sıkıntısı vardı. Bununla ilgili burada dedikodular yapılıyor. İçme suyu buraya geliyor. İhalesi yapıldı. Hiçbir köylümüzün mağduriyeti söz konusu değil. Gerekirse devasa depolar yaparak bu suyun rasyonel doğru kullanılmasını sağlayacağız. Sokak lambaları, tünel aydınlatmaları sorunu vardı bunlar halledildi. Konut sorunu, ev sorunu bırakın palavraları. 3 bin 200 konutu kim yaptıysa yapılması gereken konutu da yine aynı anlayış yapar. Bu dönem içerisinde köy yollarını 62 kilometre sıcak asfaltla buluşturduk. Bu tarihte görülmemiş bir şeydir. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Artvin’de 160 kilometre yol yaptık 62’si Yusufeli’nin köylerinde. Devam edeceğiz. Yemyeşil Yusufeli yapacağız. Spor alanları, çay bahçeleri, barajdan ekonomik ve turizm anlamında istifade edeceğiz. Hayvancılık konusunda mutlaka belli yerler belirleyip oralarda hayvancılığımızın gelişmesi noktasında çalışma yapacağız. Küçük Sanayi oluşturacağız.” diye konuştu.
“Sizlere hizmet etmek üzere bu yola çıktım”
Başkan Adayı Demirkıran, vatandaşları dinlediğini taleplerini ve sorunlarını not aldığını ifade ederek birçok proje hazırladığını kaydetti. 
Demirkıran, “Kısa bir süre önce yukarıya taşındık diyoruz ama biz aslında göç ettik. Anılarımızı, geçmişimizi, birikimlerimizi, tarlamızı tapanımızı, belki anamızın babamızın kemiklerini suyun altında bıraktık. Bundan dolayı hepinize şükranlarımı, saygılarımı arz ediyorum. Devletimiz var olsun, yaşasın. Devlet yaşarsa millet yaşar, millet varsa devlet vardır. Biz bu bayrağımızı bu ezanımızı susturmayacağız. Susturanların da her zaman karşısında olacağız. Gerekirse canımızı, gerekirse malımızı vermişizdir. Vermeye de hazırız. Yusufelili olmaktan, Artvinli olmaktan bu ülkemi uluslararası alanda temsil etmekten şeref ve onur duydum. Bundan sonra da sizlere hizmet etmekten şeref, onur duyacağım.” dedi.
“Madeni en kısa zamanda Yusufeli’ne getiriyoruz” diyen Demirkıran,“Hiçbir gencimiz evsiz olmayacak, TOKİ Devlet işbirliği ve belediye iş birliği ile bu sorunu biliyoruz. Ortadan en kısa zamanda kaldıracağız. Dünya 5’ten büyüktür diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bakanımızın gücüyle, benim ve ekip arkadaşlarımın da iradesiyle bu sorunu ortadan kaldıracağız. Yusufeli’nin bir başka isteği işsizliktir. Haklılar, işin olmadığı yerde huzur olmaz. İnsanlar burada kalmaz bunu da gördük. Tespit ettik. Gerçekleştirdiğimiz istişare sonucunda bakanımız gerekli görüşmeleri yaptı. Madeni en kısa zamanda Yusufeli’ne getiriyoruz. Maden sahasını açacağız. Bu maden sahasında sadece Yusufeli kimliğini taşıyan Yusufelililer çalışacak. Yine işsizliğe çözüm için artık bir sahil kentinde yaşıyoruz. Artık bizim suyumuz var. Bizim bir madenimiz, göletimiz var. Bu göletin üzerinde kafes balıkçılığını Yusufeli’nde gerçekleştireceğiz. Kooperatif kuracağız. Bu kooperatife sadece Yusufelililer kayıtlı olacak.” şeklinde konuştu.
MHP Artvin İl Başkanı Serdar Kılınç, “Mehmet Kocatepe’yi biz Artvin’de il belediyesine oturtturacağız. Yusufeli’nde de emanetini Eyüp Aytekin’den alarak, Mustafa Demirkıran’a sizinle birlikte teslim edeceğiz inşallah.” dedi.
Cumhur İttifakı Artvin Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, “Kısa bir ayrılıktan sonra Artvin coğrafyasına Yusufeli sevdasını, çalışkanlılığını, dürüstlüğünü, hizmetini getirmek üzere yeniden Artvin’imizde göreve talip olurken; arkamızda yine Yusufeli’nin öz evladı, bizim kardeşimiz Yusufeli’ne pehlivan bir adayı almış olmanın gururunu, onurunu, gücünü yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
27. Dönem AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, “İlçemiz önümüzdeki dönem Mustafa Müdürüm ile birlikte bambaşka bir Yusufeli olma yoluna girecek. Onun da çok büyük şansı ve avantajı Faruk Çelik gibi bir büyüğümüz olmasıdır. Devleti, siyaseti tanıdığı için ihtiyacımız olan her şeyi söke söke alacaktır. Yusufeli’nin önümüzdeki dönemine sahip çıkacağına, Yusufeli’nin bir maceraya girmeyeceğine yürekten inanıyorum. “ diye konuştu.
Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “15 yıllık süreç içerisinde yaptığımız her güzel işin sahipleri sizlersiniz. 15 yıl, 3 dönem, 4 seçim beni onurlandırarak belediye başkanı olarak sizlere hizmet etme onurunu yaşattınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.


 

Editör: Editör Masası