İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türkiye’nin en büyük Atatürk Heykeli’nin bulunduğu Atatepe’de  “Cumhuriyet'in 100’üncü yılında 100 Öğrenci ile 100 Uçurtma Şenliği” sloganıyla etkinlik organize edildi.

uuçurtma şenliği ek27 (5)

Ellerindeki Türk Bayraklarıyla marşlar ve şarkılar söyleyen öğrenciler, evde hazırladıkları uçurtmaları uçurarak bir süre eğlendi.

Öğrencilerin ay yıldızlı balonları uçurmasıyla etkinlik sona erdi.

Milli Eğitim Müdürü Acar gazetecilere yaptığı açıklamada her Türk vatandaşı gibi Cumhuriyet’in 100. yılını kutluyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk içinde olduğunu söyledi.

uuçurtma şenliği ek27 (4)

Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Cumhuriyet coşkusunu toplumun her kesimi ile paylaşmaya çalıştıklarını kaydeden Acar, “Cumhuriyetin tüm yönleriyle çocuklara tanıtılması, nimetlerinin görünür hale getirilmesi için bu faaliyetleri yapıyoruz. Bugün burada öğrencilerimizle uçurtma şenliğiyle Cumhuriyetimizin 100. Yaşını kutluyoruz. 100. Yılda 100 uçurtma şenliği sloganıyla burada bu özel mekanda, Türkiye’nin en büyük Atatürk Heykeli’nin bulunduğu Atatepe’de bu güzel etkinliği yapmanın mutluluğu ve guru içindeyiz” dedi.

Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

uuçurtma şenliği ek27 (6)

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN