Artvin’de 2007 yılında kurulan Artvin Çoruh Üniversitesi 9 fakülte ve 2 yüksekokulda lisans düzeyinde 1 enstitüde lisansüstü düzeyinde öğrencilere eğitim öğretim hizmeti sunuyor.

11 bin 161 öğrencisi bulunan Artvin Çoruh Üniversitesinde 255’i öğretim üyesi olmak üzere 570 akademik ve 185 idari personel ile eğitim-öğretim ve yönetim hizmetlerine katkıda bulunuyor.

kaan taşçı 4

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere Artvin Çoruh Üniversitesini anlatmak için yapılan tanıtım günlerinde öğrenciler üniversite kampüsüne  gelerek detaylı bilgi alabiliyor.

AÇÜ Kariyer Merkezi personeli öğretim görevlisi Kaan Taşçı koordinatörlüğünde yapılan tanıtım günlerinde, AÇÜ’yü tercih etmek isteyen öğrencilere bölümler tanıtılarak üniversitenin olanakları anlatılıyor.

Tanıtım günlerinin 8 Ağustos tarihine kadar AÇÜ Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi önünde devam edeceğini söyleyen Kaan Taşçı, Artvin Gazeteleri muhabirine yaptığı açıklamada, “Artvin ve çevre illerden gelen misafirlerimizi ağırlayıp hem üniversitemizde alakalı hem de bölümlerimiz ile alakalı detaylı bilgiler vermek için burada hazır bulunuyoruz.” dedi.

AÇÜ’nün vizyonuyla fark yaratan bir üniversite olduğuna dikkat çeken Taşçı, “Artvin Çoruh Üniversitesi 2007 yılında kurulmuş aslında Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik gibi bölümleri ön planda olan ama bence son özellikle birkaç yılda açtığı yüksek lisans doktora programları dâhil yeni bölümleriyle ön plana çıkan bir üniversite. Liseyi bitirip üniversite tercihini dışarıda yapacak olan öğrencilerin özellikle önce bir Artvin’de üniversitemize gelmelerini, kampüsüüzü, imkânlarımızı gezmelerini, hocalarımızla tanışmalarını istiyorum. Çünkü aynı puanla benzer puanla yakınlarda veya daha uzakta bir bölüm okuyacaklarına üniversitemizin imkânlarını çevre illerdeki üniversitelerden az kalır yanı yok. Burada bulundukları yerde kendi evlerinden ailelerinin de desteğiyle burayı tercih ederlerse daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Çünkü benzer bir puanla daha uzağa gitmektense veya daha onun ikinci öğretimine veya ileride bir yıl, 2 yıl sonra pişman olacakları bir şehre gitmektense. Eğer aynı puanla bölüm burada tutuyorsa ilk önce bir kendi memleketlerini şehri değerlendirebilirler. Artvin öğrenciler açısından hem sosyal imkanları olan hem de daha güvenli bir şehir küçük ama bence tatlı bir şehir.” diye konuştu.

kaan taşçı 3

AÇÜ’nün son zamanlarda yaptığı çalışmalar ile geliştiğini ifade eden Taşçı, yüksek lisans ve doktora programlarına işaret ederek, “Büyümekte olan hâlâ gelişmekte olan üniversiteyiz. Yeni özellikle yüksek lisans ve doktora programlarımız açılıyor. Üniversiteyi, Artvin’de dışında okuyup mezun olduktan sonra buraya dönen öğrencilerimize de burada ağırlamak isteriz. Çünkü üniversitemizin yeni yüksek lisans programları açılıyor. Özellikle Sosyal Bilimlerde ve Fen Bilimlerinde iddialı bir üniversite. Beslenme Diyetetik bölümü öğrencileri, Sağlık Bilimleri ve Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu öğrencileri, burada özellikle memnun olan öğrencilerimizden. Üniversitemizin yine avantajlarından bir tanesi çok sayıda araştırma merkezine sahip olması. Özellikle Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma Merkezi, Endüstriyel Tasarımlar, Araştırma Merkezi ve yeni açılacak olan birçok araştırma bilim merkezlerimiz ile üniversitemiz kendi bulunduğu coğrafi konumdaki şartların imkanlarını değerlendirerek, buranın insanına hem bir katma değer sağlamaya çalışıyor hem de buranın öğrencisine buradaki kendi orijinal kaynaklarıyla bir eğitim verip imkanlar sağlamaya çalışıyor. Bizim üniversitemizin mottosu, Tıbbi Aromatik Bitkiler Alanında İhtisas Üniversitesi olması bu alanda biraz daha ön plana çıkması, her zaman gelişmeye devam eden bir üniversite. Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın da katkılarıyla inşallah burada onları 8 Ağustosa kadar ağırlayıp kendi bölümümüzü her gün gelen stajyer öğrencilerimizin gözünden. Öğrenci gözüyle ve ilgili hocalarımızın gözünden de bölümlerle alakalı daha spesifik bilgileri alabilirler. Benden de üniversitemizle alakalı diğer bilgileri ve gezi programlarını isteyip talep edip yardımcı olabilirim.” ifadelerini kullandı.

Üniversite ortamını görmek için önden üniversiteyi gezmenin anlamlı olacağına vurgu yapan Taşçı, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

6 Yıldır Adalet Arıyor 6 Yıldır Adalet Arıyor

“Öğrencilerimiz kendi şehirlerindeki bir üniversiteyi en azından bir üniversite ortamı nedir, üniversite kampüsünün, dersliklerinin, kütüphanesinin, kongre merkezinin nasıl olduğunu görmek kafalarında bir üniversite imajı oluşması açısından en azından bir üniversite kampüsüne gelip ziyaret etmeleri bence anlamlı olur. Çünkü gidecekleri Anadolu’daki üniversitelerde aşağı yukarı yine aynı imkanlara sahip üniversiteler olacaktır. Üniversite havasını bir tatmak adına bence gelip buraları görmelerini ziyaret etmeleri onlar için faydalı olur. Tüm tercih yapacak öğrencilerimize de başarılar diliyorum inşallah hepsi mutlu olacakları yerde olurlar. Ama nereye giderlerse gitsinler kendilerini geliştirmekten, okumaktan, öğrenmekten hiçbir şekilde vazgeçmeyenler. Biz burada Artvin Çoruh Üniversitesi akademisyenleri olarak her zaman buranın insanına her zaman yardımcı olmak için buradayız.”

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası