Artvin’de Hasan Atabek, plastik oyuncaklarla oynamalarını istemediği torunları için başladığı ahşap oyuncakları Artvin Marka Ürünler Mağazasında da satışa sunarak hem gelir elde ediyor hem de çocukları sağlıksız ürünlerden uzak tutmayı hedefliyor.

Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular

ahsapp1oyuncak

Kamyonet, dönem arabaları, helikopterler, bebek beşikleri ve uçaklar başta olmak üzere birçok çeşit ahşap oyuncak yapan Atabek, üretim aşamasında çivi dahi kullanmıyor.

9 yıldır ahşaba şekil veren 3 torun dedesi olan Atabek, torunlarının ahşap oyuncaklara ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.

Köyündeki bahçesinde bulunan fındık, çam, kiraz gibi ağaç türlerinden elde ettiği ahşaplara şekil vererek ortaya çıkardığı oyuncaklar için ortalama 3 gün günde en az 4 saat çalıştığını aktaran Atabek, “Ahşapla ilgilenmek benim için terapi oluyor. Eskiden beri gelen bir sevgi vardı içimde. Torunlarım da olunca onlara sağlıklı oyuncak verebilme arzusu içimde oluştu. Buradan yola çıkarak üretime başladım. Günümüzde kanserojen madde içermeyen çok az ürün vardır. Kendi torunlarımı ve başka çocukları bu zararlı oyuncaklardan korumak temel hedefim.” dedi.

ahsap4oyuncak

Oyuncak fiyatlarının 150 ila 300 lira arasında değiştiğini ifade eden Atabek, “Tamamı el yapımı oyuncaklar. Zor emek isteyen, sabır isteyen bir iş alın teri göz nuru. Ahşabı korumak için vernikliyorum. Bana dokunuyor ama ortaya çok güzel ürün çıktığı için bunu unutuyorum. Her parçasına ayrı ayrı emek gerekiyor.” diye konuştu.

ahşap3oyuncak

Oyuncakların yanı sıra ahşap ceviz kırma aleti de icat eden Atabek, komşuları rahatsız etmeden ceviz kırmak için yaptığını dile getirerek, “Şavşat Cevizli köyünde yaşıyorum bazen. Artvin’de apartman hayatı da var. Çekiçle vurup ses yapacağıma böyle bir ürün yaparak komşuları rahatsız etmeden işi hallediyorum. Fındık da kırılabiliyor bu alet ile.” ifadelerini kullandı.

Emine OCAKÇI

ahşap5oyuncak

Editör: Editör Masası