Emine OCAKÇI

Maden şirketlerinin gözünü diktiği Ardanuç’un Gümüşhane köyü için ilçe halkı ve doğaseverler 11 Nisan’da bir araya gelecek.

“İcraata ve hizmete oy verelim” “İcraata ve hizmete oy verelim”

Ardanuç’un başına gelebilecek en büyük felaket olarak adlandırılan madene karşı ilçe halkına destek çağrısında bulunan Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, basın açıklaması yaparak seslerini duyuracaklarını söyledi.

Vatandaşlara durumun ciddiyetini açıklayan Demir, şu ifadeleri kullandı: “Gümüşhane köyü ve Artvin’in Merkezindeki yaylaları kapsayacak 850 top sahası büyüklüğünde maden sahası açmak istiyorlar. Adına Salınbaş Altın madeni diyorlar. Hem açık ocak işletmesi, hem kapasite artışı hem de zenginleştirme tesisi olacak. Orada madeni çıkaracaklar siyanürle işleyecekler, burada depolayacaklar.  Ardanuç’ta bazıları diyor ki “kamyoncular para kazanacak” Adam orada çıkarıyor ve gömüyor parayı alıp gidiyor. Kimse para kazanamayacak. Bu güne kadar Ardanuç’un başına gelen en büyük sorun bu. Hepimize görev düşüyor. Biz 11 Nisan Salı günü bütün köylerden, çarşıdan kuvvetli destek bekliyoruz. Saati netleşince haber vereceğiz. Herkes çocuğunu, annesini, babasını ailesini getirecek. Ardanuç Meydanında basın açıklaması yapalım. Bunu istemediğimizi, zehirleneceğimizi belirtelim. Bunun yapılması demek hepimizin Ardanuç’u terk etmesi demek. Sizden ricam ne kadar çok tanıdığımızı getirirsek o kadar faydalı olacaktır.”

Editör: Haber Masası