Sergide Halk Eğitimi Merkezinde usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından yapılan el emeği ürünler görücüye çıktı.

Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.” Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.”

Ardanuç Halk Eğitimi Müdürü Berkant Yüksel, öğretme ve öğrenmenin yaşamın bir parçası olduğunu kaydederek, Halk Eğitimi kurslarının okul öncesi, okul dönemi, yetişkinler ve özel eğitim alanında 7’den 70’e herkesi kapsadığını belirtti.

ardanuç HEM 1

Dört alanda açılan kursların içeriğinden bahseden Yüksel,

“Okul öncesi için resim oyun odası, çocuk destek eğitimi, piyano, jimnastik, Okul dönemi için drama, tiyatro, piyano, bağımlılıkla mücadele, kuranı kerim öğretimi, halk oyunları kursları, voleybol, badminton, güreş, futbol taekvando, resim, ses eğitimi, internet programcılığı alanlarını kapsamaktadır. Yetişkinler için bağlama, gitar, ilk yardım, hijyen, iş sağlığı ve güvenliği, halı dokuma, okuma yazma, aşçılık, kuaförlük, berberlik, cilt bakımı, arıcılık, aile eğitimi, yabancı dil, bilgisayar işletmenliği, sepet örücülüğü, ahşap süsleme, batik boyama, dikiş nakış kurslarımızdır. Özel eğitim alanında açtığımız kurslar: ses eğitimi, hediyelik eşya yapımı, işaret dili kurslarımız bulunmaktadır.” dedi.

2022-2023 eğitim öğretim yılında Ardanuç Halk Eğitimi Merkezinde 132 adet kurs açıldığını ifade eden Yüksel, 2 bin 493 kursiyere ulaştıklarını vurgulayarak,

“Bu kursiyerlerin 1467 kişisi kurumumuzda eğitimlerini tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Kurumumuzda devam eden kurs sayısı 28 olup aktif kursiyer sayımızda 439 kişidir.” diye konuştu.

ardanuç HEM

Programda halk oyunları gösterisi, anasınıfı öğrencilerinin şiir, piyano dinletisi tekvando, güreş ve tiyatro kurslarının öğrencilerinin gösterileri de sergilendi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri sergi alanını gezerek kurslarda yapılan ürünler hakkında bilgi aldı.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası