“İcraata ve hizmete oy verelim” “İcraata ve hizmete oy verelim”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününde Miting düzenlendi. Mitinge Tüm Emekliler Sendikası Ardanuç Şubesi de katıldı.
Tüm Emekliler Sendikası Artvin Şubesi Yüz binlerce metreküp ağacın denetimsiz bir şekilde yok edildiğine dikkat çekerek,” Ardanuç ormanlarının bu son çığlıklarına kulak verin” çağrısında bulundu. Nurcan Ay Katırcı Sendikanın hazırladığı basın açıklaması metnini halkla paylaştı.
Tüm Emekliler Sendikası Artvin Şubesi’nin Açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Biz emekliler için yaşam çok zordu, şimdi ise daha da zorlaştı. Yağmur gibi peş peşe gelen zamlar, emeklilerin normal yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesini imkansızlaştırdı.
Emeklilerin insanca, en azından sürdürülebilir yaşama tutunabilmesinin tek yolu acilen; elektrik ve doğalgaza, akaryakıttan en temel gıda ürünlerine yapılan zamların derhal geri alınmasıyla mümkündür.
Biz Ardanuç Emekli Sen üyeleri olarak ekonomik zorluklarla boğuşurken bir yandan da ormanlarımızın talan edilmesini, orman katliamını yaşıyoruz.
Yüz binlerce metreküp ağacın denetimsiz bir şekilde yok edildiği, orman ekosisteminin onarılmaz tahribata uğratıldığı günleri yaşamaktayız. İmha edildiği için ölüme terk edildiğini gözlemlemekteyiz.
Böylesine hayati önem taşıyan ekolojik sorunları da 1 Mayıs alanlarından Artvin halkıyla paylaşmak istedik. İstedik ki bizlerin yapacağı eylem ve aktivitelere de doğa savunucu dostların Ardanuç ormanlarının bu son çığlıklarına kulak versin, biz yalnız olmadığımızı hissedelim. Herkesi saygı ve sevgi ile selamlıyoruz. Güzel günler ümidiyle…
Birlikte olursak güçlüyüz. Direne direne kazanacağız. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın enternasyonalist dayanışma!”
Maşite Okur

Editör: Haber Merkezi