İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu


Artvin Halk Eğitim kurslarında ücretsiz arıcılık eğitimi veriliyor
Artvin'in bitki çeşitliliği açısından arıcılık için uygun bir kent olması nedeniyle birçok kişi bu işi hobi ya da ticari olarak yapmak istiyor. Artvin Halk Eğitim kurslarında hayat boyu öğrenme projesi kapsamında Artvin’de arıcılık kursu veriliyor.
Arı yetiştiricisi olmak isteyen arıcı; kendi başına ve belirli bir zaman içerisinde arılı kovan hazırlayabilmek, ana arı, oğul arı ve arı ürünleri üretme, arı kovanı bakım, arı beslenme, arı ürünleri hasadı, arıcılık malzemeleri ve aletleri bakım ve onarım işlemleri gibi kursları Halk Eğitim Merkezlerinde alabiliyor.
Halk Eğitim Merkezlerinde Kurslarında devamlılık şartı aranmakta olup, devamsızlık durumunda arıcılık kursundan kayıt silinebiliyor. Halk eğitim merkezinin vermiş olduğu arıcılık kursu ücretsiz olup bütün il ve ilçelerde verilebiliyor.
Arıcılık kursu eğitmeni, Gülçin İspir Çelik kurs Artvin’de ilgi gören kurs hakkında değerlendirmelerde bulundu. Arı teknikeri Çelik, “Kafkas üniversitesi Kars 2008-2010 tarihleri arıcılar programını bitirdim. Tüm Artvin ilinde ki arıyı öğrenmek isteyen herkese arıcılığı kendi teknik bilgilerimizle teorik bilgilerimizle anlatmaya ve öğretmeye, arı ürünlerini arı ürünlerinin faydalarını anlatmaya öğretmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kurslar aracılığıyla Bilgi ve Donanım saplandığını vurgulayan Gülçin İspir Çelik, “Kurs, arıcının bal üretmesini, arı sağlığını kontrol altında tutması için bilgi ve donanımı sağlanmasını amaçlıyor bizim programlarımız. Nasıl devam ettirebiliriz en iyi en kaliteli ürünü nasıl üretebiliriz bunlara üretmeyi amaçlıyoruz kursiyerlerimize. Eminim ki bu kursa katılan bütün kursiyerlerimizin devam eden bütün kursiyerlerimizin bu bilgileri en iyi şekilde arıcılık konusunda yapacaklar uygulamalarda uygulayacağını çünkü 72 saatlik anlattığımız kısım teknik kısım 1 yıl boyunca yapılması gereken çalışmalardan oluşuyor. Bu bilgileri aldıktan sonra yüzde 50 de doğal koşullara bağlı o yüzden doğal koşulları takip ederek arıcılık faaliyetlerini yürütmelerini tavsiye ediyorum. Her gördüğü her duyduğu ürünü arılara uygulamasınlar neticesinde canlı varlıklar bu canlı varlıklara en iyi şekilde koruyacak ve yönlendirecek olan arıcılarımızdır.” şeklinde konuştu.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Meryem Cömert ise arıcılık kursunun her zaman talep gördüğünü belirterek, “Hocamız Gülçin İspir Çelik uzun zamandır hizmet veriyor sağ olsun alanında gerçekten çok iyi kursiyerlerimizin çok beğendiği faydalanmak için can attığı bir hocamız kendisi. Arıcılık kursuna her zaman halk eğitim merkezlerinde talep var çünkü özellikle emekli olanlar serbest zamanı bol olanlar kovan alarak Hem bu alanda bir faaliyet yürütmüş oluyorlar ilgi alanlarına göre bir faaliyet ortaya çıkmış oluyor hem de aile ekonomisine katkı sağlamış oluyor devletimizin de bu konuda destekleri olduğu için malzeme konusunda desteği olduğu için bu desteklerden faydalanmak adına ve bir çoğu bu işi zaten yapıyor yaptığı için işi doğru şekilde yapmak istiyor Bu konuda Belge almak istiyor o yüzden de arıcılık kursuna talep her zaman olmuştur” dedi.
Songül Şişman

Editör: Haber Merkezi