Artvin Çoruhspor Kulübünün sosyal tesisleri ve sporcu konuk evi olmamasından dolayı sorun yaşadıklarını ifade eden Murat Yılmaz, sorunların devam ettiğini söyleyerek” Artvin Çoruhspor kulübü olarak tek başarısız olduğumuz konu tesisleşme bu konuda başarılı olamadık bu bir spor kulübünün olmazsa olmazıdır. Sporcu konuk evi ve sosyal tesisleri yoksa hiç kimse başarı beklemesin gelen başarıda bir sezonluktur. Artvin Çoruhspor Kulübü olarak biz bölgesel Amatör Liginde mücadele ettik ve tesislerin olmamasının acısını çektik ve halen daha çekmeye devam ediyoruz” dedi.

 Tesisleşme ve sabit ekonomik gelirin olmamasını vurgulayan Murat Yılmaz, kulüplerde sağlıkçı, malzemeci, servisçi olmadan ligin tamamlanmayacağını söyledi. Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden takımlarda beş adet asgari ücretli çalışanın olması gerektiğini belirterek “Eskiden futbol oynamış dostum, abim var onların dönemindeki gibi değil futbol onlar için bir sevdaydı hepsi cebinden alırdı malzemeyi şimdi bırak transfer ödemelerini sporcuya prim ödemesini eksik yaptın mı, gününde ödemedin suratlar bir karış. Bugün bir prim yani maç galibiyet primi neredeyse bir personel aylık ücreti olmuş. Bir maç galibiyet primi asgari ücret bedeli kadar, bu işler eskisi gibi değil. Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden bir takımın en az beş adet asgari ücretli çalışanı olmak zorunda bu da sadece 75.000 TL aylık gider eder, sadece mutfak masrafı 60.000 TL altına düşürmek imkansız bu iki gider bir milyonu geçer. Bir kulüpte sağlıkçı olmadan, malzemeci olmadan, servis şoför olmadan, aşçı ve yardımcısı olmadan servis elemanı olmadan ligi tamamlayamazsınız. Bunlar sadece zorunlu olmaz ise olmaz sabit giderler transfer, kamp, malzeme ve teknik ekip vb. gideler daha sonra gelir. Ben diyorum ki Artvin Çoruhspor Kulübü dahil olmak üzere kim şampiyon olur ve Arhavi Gençlik spor kulübü ile oynayacağı Playoff müsabakasını kazanabilir ve bir üst lige çıkabilecekse bu tesisler olmadan Allah yardımcısı olsun. Bu tesisler ve sabit ekonomik gelir olmadıktan sonra bu iş akıntıya karşı kürek çekmek gibi bir durum” diye konuştu.

Beşiktaş, Club Brugge ile karşılaşacak Beşiktaş, Club Brugge ile karşılaşacak

Kemalpaşaspor, Şavşatspor ve Hopaspor kulüplerine stat kazandırmak için mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Murat Yılmaz”  Hep birlikte Kemalpaşa ilçemize stat, Şavşatspora stat, gururumuz Artvin ilinin tek profesyonel temsilcisi Hopaspor Kulübümüze stat kazandırmak için çok geçmeden mücadele edelim. Bir daha gündeme alınması için 5 yıl beklemeyelim. Benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar doğru işlere kenetlenelim” ifadelerine yer verdi.  

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası