25 bin nüfuslu ilçede maçların ortalama 15 bin kişi tarafından izlenen Artvin Hopaspor ilçe stadının zeminin suni çim olması, soyunma odalarının ve tribünlerin yetersiz olması nedeniyle yeni ve modern bir stad istiyor.

Geçtiğimiz hafta sonunu oynanan ve 2-1 kazanılan Büyükçekmece Tepecikspor karşılaşması sonrasında değerlendirmelerde bulunan Hopaspor Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Koyuncu: Takım olarak zor bir süreçten geçtiklerini ve kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek “Bu maçı yenmemiz gerekiyordu. Önümüzdeki maçlarda daha iyi oynayacağız. Bu maçı kazanarak play-off’a kalma şansımız yükseldi. Hedefimiz üçüncülük. İnşallah üçüncülüğü elde edersek play-off oynarız. Oyuncularımızı, hocamızı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki maçlarda galibiyetlerle taraftarlarımızı sevindirmeye devam edeceğiz” dedi.

Artvin Hopaspor’u 2’nci lige çıkarmak için görevde olduklarını ve bunun için çaba sarf ettiklerini kaydeden Koyuncu “Herkes elinden gelen fedakarlığı yapıyor. Yapmaya da devam edeceğiz. Geçen yıl 80. dakikada kaçırdığımız penaltıyla üst lige çıkma şansını kaybettik. Futbolda şansızlıkta olabiliyor. İnşallah bu yıl ikinci lige çıkacağız.” dedi.

Gelecek yıllarda yönetici olması durumda alt yapı sorumlusu olmayı istediğini anlatan Koyuncu, “Alt yapıya önem vermeliyiz. Çocuklar bizim için çok özel ve önemli. Çocukları spora yönlendirmek bize keyif katacaktır. Hopa’da yaşayan insanların çocukluktan gelen bir futbol aşkı var. Bu bizim genlerimize işlemiz. Kültürümüz olmuş. Taraftarımız bizi deplasmanda bile yalnız bırakmıyor. İkinci lige çıktığımızda daha profesyonel bir takım ve taraftar olmamız lazım. Bunu yapacağımıza da inancım tam” diye konuştu.

Artvin Hopaspor Kulüp Başkan Yardımcısı Osman Akkaya, takım olarak son yıllarda iyi sezonlar geçirmelerine rağmen finali yapamadıklarını söyledi.

Akkaya, bu yıl şehir olarak birlik kenetlendiklerinde şampiyon olup 2’nci lige çıkacaklarına inandığını kaydetti.

Artvin Hopaspor’un en önemli sorunun stadının yetersiz olması olduğunu belirten Akkaya, “Sezon başında kurduğumuz takımdan 5-6 oyuncumuz kötü zemin yüzünden sakatlandı. Oyuncularımız bu zeminde istediği futbolu oynayamıyor. Bir an önce stadın yapılması lazım. Şehrimizdeki stat standartların çok altında. Süper ligde 2 -3 bin kişiye oynayan futbol takımları var. İlçemizin nüfusu 25 bin. Maçlarımızı 17 bin seyirci ile oynuyoruz. Deplasmanlara gidiyoruz 7-8 bin seyirci geliyor. Her ilde taraftar gruplarımız var. Taraftarlarımız her gittiği deplasmanda güzel statlar görüyor. Neden Hopa’ya böyle bir stat yapılmıyor diye vatandaşlarımızın tepkisi var.  Stadın yapılması için kim çaba harcayacaksa biz destekçisiyiz. Biz stat istiyoruz.

Artvin Hopaspor Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Balkaya aldıkları galibiyetin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “Seyircimiz mükemmeldi. Her zaman dolu tribünlere oynuyoruz. Yüzde 80 oranında play-offu garantiledik. Hedefimiz 2’incilik ya da 3’üncülük. Ekonomik açıdan sıkıntılarımız var ama herkes elinden geleni yapıyor. Herkes karınca kararınca elini taşın altına koyuyor. Önümüzde seçim var. Yeni bir stat olmazsa olmazımız. İnşallah seçimden sonra yapılır. İlimize güzel bir stat kazandırılır. Gittiğimiz yerlerdeki statlara bakıyoruz çok güzel statlar var. Statlara imreniyoruz. Yine de başarı elde ediyoruz. Güzel bir stadımızda olduğunda her şey daha güzel olacaktır. Alt yapımız daha farklı olur. Söz verenler sözünü tutup stat yaparsa her şey Artvin Hopaspor için daha güzel olacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu CHP’nin yeni kalesi Hopa oldu

Emine OCAKÇI

Editör: Haber Masası