Kaledibi İskele Sosyal Tesislerinde düzenlenen festivalde, Berela Sanat Atölye’sinde eğitim alan çocuk genç ve yetişkinlerin yaptığı resimler sergilendi.

sanat tarihi 7

Festivalde;‘Benim Gözümden Artvin’ temalı açık hava resim yarışması, Heykel Sanatçısı Neslihan Demircioğlu eşliğinde seramik etkinliği, Gala Sanat Atölyesi Kurucusu Gülten Yalman Baş eşliğinde Ebru sanatı etkinliğinin yanı sıra yerel sanatçılar Bayar Şahin ve İbrahim Özbayrak konseri verildi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Berela Sanat Atölyesi Kurs Eğitmeni Aslıhan Gökçek, 4 buçuk yaşından başlayarak her yaştan insana sanatın iyileştirici ve geliştirici gücünü kullanarak farklı bakış açıları ve yaratıcı hayal gücü kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

sanat tarihi 6

Sanatın içinde olan insanın farklı bakış açısına sahip, yaratıcı fikir sahibi bireyler olduğunu vurgulayan Gökçek, sanatçının her alanda ülkeyi ileriye taşıyacak çalışmalarda bulunabileceğini kaydetti.

Çocukların iç dünyalarında olanları en iyi çizerek ya da oyunlarla anlattığına işaret eden Gökçek, “Bir çocuğun iç dünyasına ulaşmak onu incelemek için resim çizdirmek önemli bir yoldur. Biz çocuklarımızla beraber hem onların gelişimini sağlarken aynı zamanda sanatı da büyütüp, dünyayı daha yaşanır kılarken aynı zamanda kalıcı eserler bırakacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Atölyemizin sahip olduğu bu vizyon ile sanatsal çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

sanat tarihi 5

“Artvin’in Geleceği Doğa Turizmi” “Artvin’in Geleceği Doğa Turizmi”

İstanbul Gala Sanat Atölyesi Kurucusu Gülten Yalman Baş da yaptığı konuşmada, “Bir ülke için kültür ve sanat politikasından muaf bir kalkınma projesi düşünülemez. Sanatsal her etkinlik hem şehir profiline katkı sunmasından ve toplumun ilgisinin artması bakımından değerlidir. Etkinliğin etkisinin kalıcı ve kapsayıcı olması için gelenekselleşmesi bunun için de devamının yerel ve merkezi yönetimlerce ve hatta sivil toplum ve özel kuruluşların tasarlanası ve bu tasarlanmanın daha çeşitli ve uzun süreli olarak planlanmasını umut ediyoruz” diye konuştu.

Emine OCAKÇI

sanat rüzgarı 3

sanat tarihi 8

Editör: Editör Masası