Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu


Kış Ekoturizm tanıtımını gerçekleştirmek için, Türkiye Fotoğrafçılar Dernek Üyeleri ve Sosyal Meyda fenomenleri, Artvin Çoruh Ekoturizm güzergâhı, Kafkasör Yaylası ve Hatila Vadisi Cam Terasında foto safari yaptı.
Orman Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Artvin’e gelen Sosyal Meyda fenomenleri ve Türkiye Fotoğrafçılar Dernek Üyelerini Artvin Çoruh Ekoturizm güzergahında Orman Bölge Müdürü Dr.Mimar Sinan Özkaya, Bölge Müdür Yardımcısı, İşletme Müdürü ve ilgili şefler karşıladı.
Bölge Müdürü Dr.Mimar Sinan Özkaya, Ekoturizm güzergahından florasından, biyolojik çeşitlilik, ormanlık alan ve güzergah boyunca fotoğraflanacak olan bazı önemli noktalar hakkında bilgi verdi.
Daha sonra katılımcılar Ekoturizm güzergâhında yürüyüş yaparak güzel görüntüleri ölümsüzleştirdiler.
Mesude Bülbül. “İstanbul’dan geliyorum Platin dergisi adına geliyorum fotoğrafçıyım, Orman Bakanlığının daveti ile buraya geldik, iyi ki de gelmişiz ben Artvin’i hep yeşillikler içiresinde gördüm burada ilk kez bembeyaz kar altında görmek gerçekten muazzam iyi ki buradayız. Şahane fotoğraflar çıktı bunu 4 mevsim sürdürmek istiyoruz ve aynı zamanda dergide de yer vermek istiyoruz. Herkesin buraya gelmesini isterim şahane bir yer” ifadelerine yer verdi.
İstanbul’dan gelen fotoğraf sanatçısı Kazım Bora Yenilmez, “Orman Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu bir proje Türkiye fotoğraf Vakfı ile beraber yapmış olduğu bir proje. İlk defa geliyorum Artvin’e, İstanbullu olarak müthiş nefes alabildiğim bir yer oldu açıkçası. Kış turizmi için bence harika bir yer ulaşım açısından da bize çok yardım oldu Orman Bölge Müdürlüğü kaç gündür bizimle beraberler elimizden geldiğince fotoğraflamaya çalıştık, kış turizmi için bence kesinlikle gelinmesi gereken bir yer, Artvin müthiş bir yer” dedi.
Artvin doğasının korunmasını temenni eden Fotoğrafçı Hasan Ürey, “Sosyal medya adım travelkolik şu ana kadar 93 ülkeye gittim unlar içerisinde kış turizmi ile ünlü İsviçre Avusturya Fransa gibi ülkelerde var Artvin'e ilk kez geliyorum kışın gelmek büyük bir ayrıcalık gerçekten şöyle manzaraya baktığımda İsviçre'yi Avusturya Alplerini görüyorum. Çok güzel doğası dokunulmamış umarım böyle kalır. Trekking rotaları sporculara Spor yapmak isteyen insanlara yönelik çok güzel imkânlar var. Doğanın korunmasına arzuluyoruz. Tabii ki Ulaşım imkânlarının da sağlanması gerekiyor ulaşım olmazsa buralara gelip görmek mümkün değil. Orman Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz bu imkânlar için Bizler de sosyal medyada bütün medyalar da tanıtmaya çalışacağız buradaki güzellikleri. Ben Trekking yapıyorum fotoğraf paylaşıyorum hem geziyorum pandemi nedeniyle ülkemizi daha çok gezme fırsatım oldu burası ayrıcalıklı bir rota Bursa'ya Bolu'ya kayak turizmi için gidiyoruz ama buranın duası çok daha sert çok daha güzel çok daha dokunulmamış, bu yüzden herkese öneriyorum. Tabii ki organize olmak gerekiyor kayak turizmi de bunun bir parçası” ifadelerini kullandı.
Maşite Okur

Editör: Haber Merkezi