Çiftçiyi İyice Bitirmeye Çalışıyor" Çiftçiyi İyice Bitirmeye Çalışıyor"


Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yılını kutlamak için Ardanuç Atatürk anıtına Belediye Başkanlığı Çelengi ve Kaymakamlık Çelengi sunuldu.
Kutlama törenine Ardanuç Belediyesi Aşık Efkari Kültür Solunda devam ederek saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 
Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak şu sözleri dile getirdi “Düşman işgaline rağmen insanlar onuru, barışı, sevgiyi, mücadeleyi ve koşullar ne olursa olsun teslim olmamayı başarmış dedelerimizin bugün yaşayan torunları olarak hep beraberiz, bir aradayız. Bugünü beraber paylaşıp sonsuza dek beraber kalacağımız inancındayım. 7 Mart 1921 günü ana vatana katıldı ve bugün kurtuluşun 103. Yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutluyoruz. Vatanından koparılmanın acısını yaşattı, özgürlüğün, demokrasinin, cumhuriyetin laikliği sosyal bir hukuk devletin kıymetini anlamamızı sağladı. Bugün Suriye’ye bakacak olursak İsrail’e bakacak olursak Gazze’ye bakacak olursak Cumhuriyetimizin kıymetini daha iyi anlayacağımızı düşünüyorum. Verilen mücadele ile sadece işgalci emperyalist güçler ülkemizden kovulmadı aynı zamanda dünyanın birçok yerine örnek oldu. Onların bağımsızlık mücadelelerine katkı sağladı. Milli birlik ve beraberliğin daha çok kavrandığı şu günlerde böyle anlamlı bir günün Artvin’de ve yurdumuzun birçok yerinde kutlanması ulusal hafızamızı tazeliyecek ve milletimizin ihtiyacı olan birlik ve beraberliğini güçlendirecektir.”
103.Yıl etkinlikleri kapsamında şiirler okunarak halk oyunları ekibinin gösterisi ile program son buldu.  
Programa Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Amirleri ve Ardanuç halkı katıldı. 
 

Editör: Editör Masası