Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Şubesi Hopa Meydanında basın açıklaması düzenleyerek emekli maaşlarının son 6 ayda yüzde 52 erdiğini vurguladı.

Temmuz zammının beklentiyi karşılamadığını kaydeden Aydın, açıklamasında, “Kök aylığı 7 bin 500 TL'nin altında kalan SSK ve BAĞKUR emeklileri ise aynı maaşı almaya devam edecek. Memur maaşına zammı içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Ancak teklifte, emekli maaş zammına ilişkin düzenleme yer almadı. Emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemenin sonbahar döneminde yapılabileceği belirtiliyor. Yüzde 17,55'lik artış sonrası en düşük memur emekli aylığı; 7 bin 901 liradan 9 bin 288 liraya yükselecek.

Bu artışla en düşük emekli SSK aylığı; 7 bin 500 liradan, 8 bin 816 liraya çıkacak. Ülkemizde SGK verilerine göre 13 milyon emekli bulunuyor.

"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

Emekliler bir kez daha açlık sınırı ve asgari ücretin çok altında kalan ücretlere mahkûm edildik.” dedi.

“Derin bir yoksulluk içerisindeyiz. Yemek Öğünlerini düşürdük, Dışarıda çay içmeye bile gidemiyoruz. Kültürel sosyal yaşamımız zaten yok. Emekliler olarak; yoksulluğu ve sefaleti hak etmiyoruz” diyen Aydın açıklamasında şunları söyledi:

“Yıllardan beri sorunlarımız katlanarak büyüyor. Yaşantımız dayanılmaz boyutlara ulaştı. Kriz hızla derinleşiyor, emekli maaşları 6 aylık düzenlemelerden zarar görüyor.

Bundan çıkışı sağlayabilecek yine emeklilerin kendisidir, yani bizleriz. Bunun için sendikamızda örgütlenmeliyiz.

Hükümetten adım atmasını bekliyoruz, Emekli maaşlarının insanca yaşam şartlarına yükseltilmelidir.

En düşük emekli maaşı en az 15 bin lira olmalıdır.

Gerçek enflasyonu herkes çarşı pazar fiyatlarında test ediyor. Emeklileri açlığa mahkûm edenler biraz daha kemer sıkmamızı istiyor. Enflasyon rakamlarını ne kadar düşürürseniz düşürün, açıklanan rakamların da bir önemi yok, Gündelik yaşamı Enflasyon rakamlarının ne kadar olduğunu anlatıyor.

Hükümete sesleniyoruz… Sesimizi duyun

Her gün evimiz ve hastane arasında mekik dokuyan bizler sonbahara kadar bekleyecek gücümüz kalmayacak. Emeklilerin maaşlarını yaşanabilir bir duruma getirin. Zamları durdurun. Sağlıkta kesintileri kaldırın. Yılda 4 maaş asgari ücret düzeyinde ikramiye farklarını hesaplarımıza geçin.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası