Artvinli SMA Tip-1 tanısı konulan 2 aylık Aytun Miraç Erbay’ın tedavisinde kullanılacak olan parayı toplamak için gönüllüler seferber oldu. 

Çeşitli platformlarda devam eden kampanyada gönüllü olan bir grup genç, Ardanuç’ta düzenlenen boğa güreşleri festivalinde duyarlı halkın yardım etmesi için stant açtı.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Aytun bebeğin tedavisi için gerekli olan paranın toplanması için gönüllü olarak çalışan Neslihan Kara, vatandaşlardan yardım talebinde bulundu. 

SAVE_20230930_182031

Aytun’un yaşaması için bu yardıma ihtiyaçları olduğunu aktaran Kara, yaptığı açıklamada, “17 günlük hastane süreci oldu. Bu süreçte bebeğin kollarında yer kalmadığı için kafasından bile damar yolu açıldı. Aytun ağlarken diğer bebekler gibi sesi çıkmıyor. Biz Aytun’a ses olmaya geldik. Herkesi Aytun’un sesi olmaya davet ediyorum. Bebeğimiz evde saat başı solunum desteği alıyor ve Aytun’umuzun zamanı yok. Onu bir an önce uçağa bindirip ilacına kavuşturmamız lazım. Artvin halkının buna duyarsız kalmayacağını düşünüyorum. O bizim evladımız herkesin başına gelebilecek bir şey. Bugün benim arkadaşımın başına geldi yarın benim başıma da gelebilir bütün Artvin’in başına da gelebilir. Önemli olan bir olmak birlik olmak hep birlikte Aytun bebek için de bunu başaracağımıza inanıyorum herkesin desteği için şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası